Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

Σπουδές στην Κομοτηνή την εποχή του κορονοϊού

Σπουδές-στην-Κομοτηνή-την-εποχή-του-κορονοϊού

«Σπουδές στην πανέμορφη Κομοτηνή!» λένε και γελούν δείχνοντας πως απολαμβάνουν την φοιτητική ζωή σε μια επαρχιακή πόλη. Ο κορονοϊός δεν κατάφερε να τους κλέψει την ανεμελιά, ούτε και τη διάθεση για φιλοξενία και κουβέντες. Τις συναντήσαμε σε έναν χώρο εστίασης. Η οικοδέσποινα –συμφοιτήτρια τους- τις έκανε το τραπέζι κι εκείνες μοιράζονταν ιστορίες της καραντίνας.

«Μαθήματα δια ζώσης ή διαδικτυακά για το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας»; Την ρωτήσαμε «Περιμένοντας το πρόγραμμα μάλλον και από τα δύο» απάντησε χωρίς το άγχος των μαθημάτων να την συντροφεύει ακόμη, αλλά με κουβέντες γύρω από όλα αυτά.

Χαίρονται την ανεμελιά του Σεπτέμβρη και την φιλοξενία της Κομοτηνής«Πολλοί φοιτητές χρησιμοποιούν την εργασία, ως «όπλο» της παραμονής στην Κομοτηνή. Είναι κάτι που και εγώ, αλλά και άλλοι φίλοι μου το θέλουν πολύ. Θα είναι πρόβλημα για εκείνους που είναι από μακριά  αν γίνουν όλα τα μαθήματα εξ αποστάσεως. Θέλουν να μείνουν εδώ κι όχι να αναγκαστούν να ξενοικιάσουν και να φύγουν.» αποκάλυψε προσθέτοντας πως «Θα είναι μεγάλη ταλαιπωρία ειδικά αν από το Ιανουάριο ανοίξουν κανονικά οι Σχολές. Θα πρέπει αυτοί που ξενοικιάζουν τώρα να έρθουν ξανά και να ψάχνουν πάλι για σπίτι.»


Όπως λένε φοιτητές και φοιτήτριες το σκέφτονται πολύ σοβαρά, ακόμη κι όταν γίνουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως, να μείνουν στην Κομοτηνή, καθώς εδώ γίνεται «καλύτερο διάβασμα και καλύτερη παρακολούθηση της διδασκαλίας». «Σχεδόν όλοι οι φοιτητές προτιμούν τα μαθήματα να γίνονται δια ζώσης γιατί είναι η βασικότερη δικαιολογία για να μείνουν στην πόλη που σπουδάζουν. Δεν θέλουν να φύγουν επιστρέφοντας πίσω στον τόπο τους.» προσθέτουν επισημαίνοντας πως μερικές φορές «οι καθηγητές κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά από το διαδίκτυο. Αλλά το «δια ζώσης», είναι πάντα  «δια ζώσης», έχει άλλη χάρη το μάθημα.»


Όσον αφορά στους χώρους που θα φιλοξενήσουν αυτά τα μαθήματα με κάτω των 50 ατόμων κάθε φορά; « Η Σχολή της Νομικής έχει πάρα πολλά αμφιθέατρα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν κι άλλα Τμήματα. Υπάρχουν χώροι για να γίνουν μαθήματα. Εκεί θα μπορούσαν να γίνονται μαθήματα και από άλλα Τμήματα.»

Φώτο: Μια ακόμη φοιτητική παρέα στην Κομοτηνή που απολαμβάνει την ανεμελιά του Σεπτέμβρη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Σχετικά άρθρα

Παρέμβαση του δήμου Μαρωνείας Σαπών για την ύδρευση της παραλιακής ζώνης

Kavala 247

Στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Κιλκίς ο Μητροπολίτης Κομοτηνής

Kavala 247

Σε επαγρύπνηση οι «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής»

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα