Κομοτηνή

ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης: Η Δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση βασικός πυλώνας του κοινωνικού κράτους

Κείμενο αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας που υπογράφουν 66 στελέχη της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ανάμεσα στους οποίους ο Μεστάν Οσμάν Ουμίτ, της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σέλερου Ξάνθης και ο Φερχάτ Οζγκιούρ Αν. Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, αναφέρεται σε ένα σύγχρονο και προοδευτικό σύστημα.

Το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Σταμάτης Σακελλίων, αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Η Δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του κοινωνικού κράτους που δυνητικά συντελεί στον προοδευτικό κοινωνικό μετασχηματισμό και συμβάλει καθοριστικά στην κοινωνική κινητικότητα. Το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας χαρακτηρίζεται από τη διαχρονική παθογένεια των αλλεπάλληλων θεσμικών μεταρρυθμίσεων, ή απορρυθμίσεων που εν τέλει διαμορφώνουν συνθήκες στασιμότητας κι οπισθοδρόμησης αντί να οδηγούν στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Εκπαίδευσης».

Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο: “Η εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης είναι συντηρητική και νεοφιλελεύθερη και μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις το αποδεικνύουν. Η κατάργηση της σημαντικής τομής για την ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια, η αναστολή 37 νέων τμημάτων ΑΕΙ σε 11 πανεπιστήμια της χώρας, η κατάργηση 67 διετών και δωρεάν προγραμμάτων επαγγελματικών σπουδών για απόφοιτους ΕΠΑΛ, η αύξηση του αριθμού μαθητών στα τμήματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από 22 που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στους 25 και του κατώτατου ορίου από 12 σε 15, η επαναφορά της τράπεζας θεμάτων και της βάσης του 10 και της διαγωγής στους τίτλους σπουδών, φανερώνουν το κυβερνητικό σχέδιο υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης. Επιδιώκουν την εκχώρηση της στους managers της αγοράς για να καθορίζουν τη μορφή και το περιεχόμενό της».


Και το κείμενο καταλήγει: «Απέναντι σ’ αυτή τη συντηρητική αντίληψη για τη Δημόσια Εκπαίδευση, εμείς οφείλουμε να προτάξουμε ένα συνολικό, προοδευτικό και κοινωνικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, καθώς αντιλαμβανόμαστε την Εκπαίδευση ως επένδυση για το μέλλον της χώρας και όχι ως δημοσιονομικό μέγεθος».

Σχετικά άρθρα

Νέο Δ.Σ. στον «Ηρόδικο» της Κομοτηνής

Kavala 247

Ικανοποιημένος ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων για την επιδότηση εργοδοτικού κόστους

Kavala 247

Ροδόπη: Συνελήφθη διακινητής για προώθηση παράτυπων μεταναστών

Kavala 247

Ο ΓΓ ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στη Ροδόπη

Kavala 247

Ο Ε. Στυλιανίδης σε αναπτυξιακό συνέδριο στην Πάτρα

Kavala 247

Στην Καρδίτσα η αποστολή βοήθειας του Δήμου Ιάσμου

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα