Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Επιστήμη

Τα ζώα που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό (video)

Τον Απρίλιο του 2020 ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του ζωολογικού κήπου της Νέας Υόρκης πως μία τίγρης βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ο αμερικανικός φορέας ελέγχου λοιμώξεων, CDC, επιβεβαιώνει πως μόλις ένας μικρός αριθμός ζώων μολύνθηκε από την Covid-19 από την εμφάνιση της πανδημίας. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό συνέβη μετά από επαφή με ανθρώπους – φορείς του ιού.

Τα πιο «άτυχα» ζώα της πανδημίας όμως είναι τα μινκ. Σύμφωνα με έρευνα του CDC, είναι πιθανό εργάτες στις φάρμες θετικοί στον ιό να μόλυναν τα μινκ, τα οποία στη πορεία μετέφεραν διαδοχικά τον ιό και στα άλλα ζώα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αποδείξεις μέχρι στιγμής για το αν ο SARS-CoV-2 μπορεί να μεταδοθεί από τα ζώα στον άνθρωπο. Μεταξύ των χωρών που «αναγκάστηκαν» να θανατώσουν τα μινκ εξαιτίας του κορονοϊού ήταν και η Ελλάδα, σε μονάδα εκτροφής στην Κοζάνη.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση ωστόσο, είναι πως τελευταία οι επιστήμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο ο άνθρωπος να μολύνθηκε από κορονοϊό μέσω των μινκ και όχι από τις νυχτερίδες ή τον παγκολίνο.

Σχετικά άρθρα

Μελέτη από τα ευρωπαϊκά συνδικάτα για την κλιματική αλλαγή και τον κόσμο της εργασίας

Cristina Kavala247

Θ. Τρύφων: Δεν υπάρχει καμιά εταιρεία στην Ελλάδα να παράγει εμβόλια (audio)

Thomas Kavala 247

Ποιες είναι οι τέσσερις μεταλλάξεις του κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί

Thomas Kavala 247

Η ενημέρωση για τον κορονοϊό

Thomas Kavala 247

Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε το οποιοδήποτε άνοιγμα ακόμα (video)

Thomas Kavala 247

Δεύτερη ζωή για τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μετά τις γιορτές (Video)

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα