Κόσμος

Την Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων υποστηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πλήρη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών στη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, το σημαντικότερο διεθνές μέσο για τη ρύθμιση του πυρηνικού καθεστώτος τα τελευταία πενήντα χρόνια, εξέφρασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την διάρκεια σχετικής συζήτησης.


Η Διάσκεψη Αναθεώρησης του 2020 για τη Συνθήκη θα πραγματοποιηθεί σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πλαίσιο διεθνούς ασφάλειας. Σημειώνεται ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, ότι οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από το Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης με το Ιράν, ότι η Συνθήκη INF κατέρρευσε και ότι οι διαπραγματεύσεις για την επέκταση της νέας Συνθήκης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Η Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων βρίσκεται σε ισχύ από το 1970. Πρόκειται για μια πολυμερής συνθήκη που αποσκοπεί στον περιορισμό της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων. Σύμφωνα με τη Συνθήκη, τα μη πυρηνικά κράτη έχουν δεσμευτεί να μην αποκτήσουν πυρηνικά όπλα και τα κράτη με πυρηνική ενέργεια υποχρεούνται να επιδιώξουν τον αφοπλισμό. Η συγκεκριμένη Συνθήκη αποτελείται από 191 κράτη-μέλη, όπου αναθεωρούνται από τον ΟΗΕ κάθε πέντε χρόνια. Η επόμενη αναθεώρηση αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ανταπόκριση από Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης

Σχετικά άρθρα

Πυρκαγιά σε δεξαμενόπλοιο στα ανοικτά της Σρι Λάνκα-Αναφορά για νεκρό-5 Έλληνες μεταξύ του πληρώματος

Kavala 247

O Ρούτε, οι «φειδωλοί» και η «Νέα Χανσεατική Ενωση»

Kavala 247

NYT: Ο Τραμπ κατέβαλε φόρο μόλις 750 δολ. το 2016 και 2017 – Για fake news μιλά ο ίδιος

Kavala 247

Ιταλία: Επιτελικό Κράτος και εσωκομματικές αναταράξεις

Kavala 247

Τουρκικά ΜΜΕ: Πληθαίνουν οι πληροφορίες για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί – Νέα παρέμβαση Πομπέο (video)

Kavala 247

Χ. Ακαρ: Θέλουμε διάλογο, αλλά θα κάνουμε αυτό που νομίζουμε – Δεν συνδέεται με το ενεργειακό η Navtex

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα