20.7 C
Καβάλα
14/05/2021 13:21
Καβάλα 24/7 – Όλα τα Νέα, Ειδήσεις, Αθλητικά, Πολιτισμός από την Καβάλα, Θάσο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Σέρρες.
Οικονομία

Τιμές αρνιού 2021: Πού θα κινηθούν φέτος

Τιμές-αρνιού-2021:-Πού-θα-κινηθούν-φέτος

Τιμές αρνιού 2021: Οι έλεγχοι στις εισαγωγές, και λόγω της πανδημίας, θα είναι πολύ αυστηροί.

Με το Πάσχα να βρίσκεται μια ανάσα μακριά, τα βλέμματα όλων πλέον στρέφονται και στο πασχαλινό τραπέζι, στις τιμές των αμνοεριφίων αλλά και στην προέλευσή τους.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η κυβέρνηση έχει αναπτύξει ένα οριστικό σχέδιο ελέγχων και ένα «ένα δίκτυο το οποίο θα θωρακίσει την εύρυθμη λειτουργεία της αγοράς». Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι στις εισαγωγές, και λόγω της πανδημίας, θα είναι πολύ αυστηροί. «Οφείλουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και εκτεταμένοι. Την ίδια στιγμή, κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα έχουν ξεκινήσει ήδη τις σφαγές, προκειμένου να μπορέσουν να εφοδιάσουν την αγορά έγκαιρα.

Όπως τονίζει ο Δημήτρης Καπούνης, πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, «υπάρχει πίεση αυτές τις ημέρες», ωστόσο όλα λειτουργούν κανονικά. Σύμφωνα με τον κ. Καπούνη, οι ανάγκες της αγοράς δε θα καλυφθούν πλήρως από τα ελληνικά προϊόντα, καθώς η πανδημία έχει οδηγήσει στην καθυστέρηση του προετοιμασμού αλλά και της τροφοδοσίας της αγοράς. Από την πλευρά τους ωστόσο οι κτηνοτρόφοι, όπως λέει ο Γιάννης Βάβουλας, περιμένουν να καλύψουν μέρος της χασούρας της προηγούμενης χρονιάς. «Ήταν καταστροφική χρονιά με μεγάλη χασούρα. Ευελπιστούμε ότι φέτος θα είναι καλύτερα».

Μέχρι και 3 ευρώ ακριβότερα από πέρυσι αναμένεται να προμηθευτούν φέτος τα αμνοερίφια οι καταναλωτές. Όπως λέει ο Ανδρέας Νιώτης, πρόεδρος Βαρβακείου αγοράς, τα αρνιά και τα κατσίκια φέτος θα είναι ακριβότερα, με την αγορά να είναι έτοιμη ωστόσο οι παραγγελίες είναι μειωμένες εν αναμονή και των αποφάσεων για τις μετακινήσεις. «Είναι πάρα πολύ νωρίς. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις μετακινήσεις». Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημείωσε ότι οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις θα ανακοινωθούν «την κατάλληλη στιγμή ζυγίζοντας τα δεδομένα», ενώ τόνισε ότι δε θα μεταφερθούν για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Σχετικά με τις τιμές, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι θα υπάρχει άνοδος στα αμνοερίφια έτσι ώστε και οι παραγωγοί να πληρωθούν καλύτερα. «Η αγορά θα βρει τον τρόπο να το εξισορροπήσει».

Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις Αναφερόμενος στις καταστροφές από τον παγετό σε καλλιέργειες, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «θα υπάρξει μέριμνα για άμεση καταγραφή και αποζημίωση όσων επλήγησαν».

Σχετικά άρθρα

Προκαταβολές συντάξεων και αναδρομικά: Πληρωμές για 30.000 δικαιούχους

Thomas Kavala 247

ΟΑΕΔ – Κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2021: Η διαδικασία και η προθεσμία των αιτήσεων

Thomas Kavala 247

Επίδομα 400 ευρώ αίτηση παράταση: Νέα προθεσμία για τους ενδιαφερόμενους

Thomas Kavala 247

Σ. Πρωτοψάλτης: Με το ΟΑΕΔapp όλος ο ΟΑΕΔ βρίσκεται στο χέρι του πολίτη (video)

Thomas Kavala 247

534 επίδομα Μαρτίου πληρωμή: Πότε θα καταβληθεί

Thomas Kavala 247

Δώρο Πάσχα 2021 αναστολή πληρωμή: Πότε θα καταβληθεί, πώς υπολογίζεται

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα