Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Οικονομία

Το 50% των χαμένων ενοικίων του Νοεμβρίου θα εισπράξουν τις επόμενες μέρες οι ιδιοκτήτες

Το 50% των χαμένων ενοικίων του Νοεμβρίου θα εισπράξουν τις επόμενες μέρες οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνουν οι αιτήσεις και για τα κουρεμένα ενοίκια του Δεκεμβρίου.

Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η εκκαθάριση των δηλώσεων που υπέβαλαν όσοι ιδιοκτήτες υπέστησαν κούρεμα ενοικίου μέσα στον Νοέμβριο.

Για το κούρεμα 40% στα μισθώματα του Νοεμβρίου, η αποζημίωση 50% της απώλειας θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς μέσα στον Ιανουάριο. Για τον Δεκέμβριο, η υποβολή των δηλώσεων θα γίνει έως τις 29 Ιανουαρίου και η αποζημίωση θα δοθεί εντός Φεβρουαρίου

Τι αλλάζει για τα ενοίκια μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου

Επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές μέχρι τις 11 Ιανουαρίου δεν θα καταβάλλουν ενοίκιο και οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν κατά 80% εάν είναι φυσικά πρόσωπα και κατά 60% αν είναι νομικά πρόσωπα.

Για τον Φεβρουάριο, το κούρεμα των ενοικίων για τις κλειστές επιχειρήσεις φτάνει το 80%, με το κράτος να αποζημιώνει κατά 60% αν ο ιδιοκτήτης είναι φυσικό πρόσωπο και κατά 40% αν είναι νομικό πρόσωπο.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου για το αν θα υπάρξουν αντίστοιχες μειώσεις ενοικίων, τόσο για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, όσο και για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή εργασίας.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ακης Αθανασόπουλος

Σχετικά άρθρα

Τα νέα δεδομένα από το 2021 στις αγγελίες ακινήτων

Thomas Kavala 247

Συντάξεις – Αναδρομικά: Αναλυτικά τα ποσά – Πότε και ποιοι θα τα πάρουν

Thomas Kavala 247

Έρχεται στην Ελλάδα η Amazon WebServices

Thomas Kavala 247

Τι ισχύει με τις φοροαπαλλαγές σε προσωπικά είδη για μεταφορά μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα

Thomas Kavala 247

Εντός της εβδομάδας η απόφαση για τον υπολογισμό του επιδόματος θέρμανσης

Thomas Kavala 247

Οι ΚΑΔ που λειτουργούν από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα