Τιμές καυσίμων – Άδωνις: «Θα πάω ο ίδιος να κάνω έλεγχο»

Τιμές καυσίμων - Άδωνις: «Θέλουμε να καταλάβουμε πως γίνεται πρατήρια να πωλούν βενζίνη με 2,5 ευρώ και άλλα 2,25 ευρώ και θα πάω και εγώ ο ίδιος σε μερικά από αυτά».

Τιμές καυσίμων – Άδωνις: «Θα πάω ο ίδιος να κάνω έλεγχο»


Την πρόθεση του να κάνει ο ίδιος επιτόπιους ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσει τους λόγους για τους οποίους εμφανίζονται μεγάλες αποκλείσεις στις τιμές των καυσίμων που πωλούν τα πρατήρια, ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή.

«Θέλουμε να καταλάβουμε πως γίνεται πρατήρια να πωλούν βενζίνη με 2,5 ευρώ και άλλα 2,25 ευρώ και θα πάω και εγώ ο ίδιος σε μερικά από αυτά», είπε σε τοποθέτησή του σε επιτροπή της Βουλής και πρόσθεσε: «αν αυξάνεται η διεθνής τιμή πετρελαίου και πέφτει το ευρώ θα ανεβαίνει η τιμή του καυσίμου. Ας εξηγήσουμε στο κόσμο τι συμβαίνει. Ο λόγος που η κυβέρνηση παίρνει τόσα μέτρα για το εισόδημα, είναι για την αντιμετώπιση πληθωριστικού κύματος».

Ο κ. Γεωργιάδης, αναγνώρισε τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις που αντιμετωπίζει όχι μόνο η χώρα μας αλλά ολόκληρη η διεθνής κοινότητα από την συνεχιζόμενη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αναγνώρισε ως βασικό πρόβλημα της ακρίβειας. Όπως είπε δεν ήταν καθόλου δεδομένο ότι σε ένα τόσο δυσμενές περιβάλλον η Ελλάδα θα κατόρθωνε να είναι προβλέψεις ανάπτυξης για το 2022. «Ζούμε στη στιγμή του μεγαλύτερου πληθωριστικού κύκλου από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε: «πραγματικός τρόπος να αποκλείσεις τον εισαγόμενο πληθωρισμό σε μια οικονομία ελεύθερη με τεράστιες εισαγωγές δεν υπάρχει».