Το πρόβατο που δεν κουρεύτηκε ποτέ: Μια συγκινητική ιστορία και μια νέα αρχή

Το πρόβατο που δεν κουρεύτηκε ποτέ: Κάτω από αυτή την άμορφη μάζα μαλλιού και βρώμας κρυβόταν ένα πρόβατο

Το πρόβατο που δεν κουρεύτηκε ποτέ: Μια συγκινητική ιστορία και μια νέα αρχή


Ένα πρόβατο που είχε χαθεί σε ένα βουνό της Αυστραλίας και το οποίο δεν είχε κουρευτεί ποτέ στη ζωή του, κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια του. Η Παμ Άχερν, ιδιοκτήτρια του καταφυγίου ζώων Edgar’s Mission στη Βικτόρια της Αυστραλίας, δήλωσε ότι πρόσφατα έλαβε ένα τηλεφώνημα για ένα πρόβατο που βρέθηκε από έναν πεζοπόρο στο κοντινό όρος Αλεξάντερ.

«Το πρόβατο είχε 40 κιλά μαλλί πάνω του και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς»

Το πρόβατο, που ονομάστηκε Άλεξ προς τιμή του τόπου όπου βρέθηκε, είχε προφανώς δραπετεύσει από μια φάρμα όταν ήταν μόλις μωρό και δεν είχε κουρευτεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια. «Είχε 40 κιλά μαλλί πάνω του όταν ήρθε σε εμάς» δήλωσε η Άχερν μιλώντας στο Australian Braodcasting Corp. «Είχε ούρα, ξύλα, κλαδιά και έντομα παντού πάνω του – ήταν σπαρακτικό. Δεν μπορούσε καν να σταθεί όρθιο από το βάρος του μαλλιού». Σύμφωνα με την ίδια, το μαλλί του προβάτου ήταν τόσο μπερδεμένο, που χρειάστηκε να καλέσει ειδικό για να το κουρέψει. «Η Χόλι ήρθε τα μεσάνυχτα και δούλεψε μαζί του για περίπου μία ώρα. Ήταν ζωτικής σημασίας, εάν δεν του αφαιρούσαμε το μαλλί εκείνο το βράδυ, δεν νομίζω ότι θα κατάφερνε να βγάλει τη νύχτα».

Άλλαξε η ζωή του – Μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια του

Η Χόλι Κένταλ, η ειδικός που κούρεψε το πρόβατο, είπε ότι η κατάστασή του άρχισε να βελτιώνεται γρήγορα. «Όταν τελειώσαμε, μπορεί να χρειαζόταν ακόμη βοήθεια για να σταθεί όρθιος, αλλά μπορούσες να δεις πόσο έλαμπαν τα μάτια του» είπε. Η φιλανθρωπική οργάνωση μοιράστηκε ένα βίντεο από την εντυπωσιακή μεταμόρφωση του Άλεξ στο Facebook. «Γνωρίζατε ότι τα πρόβατα, όπως ο Άλεξ, χρειάζονται τουλάχιστον ετήσιο κούρεμα για την ευημερία τους; Αυτό είναι άμεσο αποτέλεσμα της ανθρώπινης επιλεκτικής εκτροφής για μαλλί που συλλέγεται για εμπορικούς σκοπούς και δείχνει το πόσο έχουμε αλλάξει τη ζωή τους» ανέφερε η ανάρτηση της οργάνωσης.

Όσο για τη ζωή του προβάτου σήμερα, σύμφωνα με την Άχερν θα μείνει μόνιμα στο καταφύγιό της. «Θα μείνει μαζί μας και έχει ήδη δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό με την Χλόη και την Μόλι Μπράουν, τα άλλα δύο πρόβατά μας» είπε.