Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Ομάδα εργασίας για τον εξορθολογισμό του πλαισίου λειτουργίας δημοσίων επιχειρήσεων

ΥΠΟΙΚ:-Ομάδα-εργασίας-για-τον-εξορθολογισμό-του-πλαισίου-λειτουργίας-δημοσίων-επιχειρήσεων

Στη σύσταση ομάδας εργασίας για τη θέσπιση ενός νέου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των δημοσίων επιχειρήσεων, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, με απόφαση που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου, Χρήστος Τριαντόπουλος, η ομάδα εργασίας θα έχει ως έργο:

1.Τη χαρτογράφηση σε ενιαίο μητρώο, των επιχειρήσεων, οργανισμών και νομικών προσώπων στα οποία το ελληνικό δημόσιο κατέχει οποιοδήποτε μερίδιο, καθώς και του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις συμμετοχές αυτές.

2.Τη διατύπωση προτάσεων για τον εξορθολογισμό των συμμετοχών του Δημοσίου σε περιπτώσεις μικρής και ιδιαίτερα μικρής συμμετοχής σε νομικά πρόσωπα και οργανισμούς, την αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους και τον περιορισμό του διοικητικού φόρτου.

3.Την επανεξέταση, τη βελτίωση, τον εξορθολογισμό και τον εκσυγχρονισμό των διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, ιδίως του ν. 3429/2005 (νόμος για τις ΔΕΚΟ).

4.Τη διατύπωση προτάσεων για τη δημιουργία ενός σύγχρονου ενιαίου θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία και διαχείριση των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και των συμμετοχών του Δημοσίου, με στόχο

(α) την ανταπόκριση στα νέα δεδομένα της εταιρικής διακυβέρνησης,

(β) την εναρμόνιση με τις δημοσιονομικές συνθήκες και το σχετικό θεσμικό πλαίσιο,

(γ) τον αποτελεσματικό οικονομικό και επενδυτικό προγραμματισμό των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και την αποτελεσματική παρακολούθηση και έλεγχό τους,

(δ) τον εξορθολογισμό της συμμετοχής του κράτους σε επιχειρήσεις και εταιρικά σχήματα,

(ε) την κωδικοποίηση των διαδικασιών ειδικών εκκαθαρίσεων και αναδιάρθρωσης σε δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς,

(στ) τη διοικητική και λειτουργική ενδυνάμωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών που εμπλέκονται στην παρακολούθηση και τήρηση του εν λόγω θεσμικού πλαισίου.

Σχετικά άρθρα

Άμεσα παρεμβάσεις για την αποζημίωση των πληγέντων από τον κυκλώνα «Ιανό»

Kavala 247

Πτωχευτικός κώδικας: Mέριμνα για τα ευαίσθητα νοικοκυριά-Αποκλεισμός στρατηγικών κακοπληρωτών (video)

Kavala 247

Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για το 2021- Ρυθμίσεις οφειλών

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα