Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

Φορέα παρακολούθησης της Έξυπνης Εξειδίκευσης ορίζει η Περιφέρεια ΑΜΘ

Φορέα-παρακολούθησης-της-Έξυπνης-Εξειδίκευσης-ορίζει-η-Περιφέρεια-ΑΜΘ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ορίζεται φορέας παρακολούθησης της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης και χρηματοδοτείται για αυτόν το σκοπό με 547.248 ευρώ από το ΕΣΠΑ.
Εντός του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης θα δημιουργηθεί μια δομή που θα παρακολουθεί την πρόοδο εφαρμογής της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης, της στρατηγικής δηλαδή μέσω της οποίας η Περιφέρεια υποστηρίζει τη σύνδεση των τοπικών επιχειρήσεων με τους φορείς της έρευνας και της καινοτομίας προκειμένου να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.
Στο πλαίσιο αυτό, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης θα συντάσσει εκθέσεις και θα υποβάλλει προτάσεις σχετικά με την πορεία και τις κατευθύνσεις της Περιφερειακής Στρατηγικής, θα έχει την ευθύνη για τη διαδικασία αξιολόγησής της και θα βρίσκεται σε επικοινωνία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην υλοποίησή της, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ΑΜΘ στην Κομοτηνή με την Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας, Ζωή Κοσμίδου, και είχε συνάντηση με τον Διευθυντή του Ταμείου, Ριτβάν Ισμαήλ, και υπηρεσιακά στελέχη του

Σχετικά άρθρα

«Αχ έρωτα » και Λόρκα από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στην Κομοτηνή

Kavala 247

Δήμος Ιάσμου: Επίσκεψη στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης

Kavala 247

Γ. Κασάπης:Το κουρμπάν μπαϊράμ ζωντανεύει τον αγορά

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα