Φειδίας Παναγιώτου και Γαλάτω Αλεξανδράκη είναι οι κορυφαίοι freak νέοι ευρωβουλευτές, σύμφωνα με το Politico

Τη δική του λίστα με τους πιο απροσδόκητους -τους πιο «περίπτωση» (freak)- νεοεκλεγμένους ευρωβουλευτές έφτιαξε το Politico.Στην κορυφή της λίστας των 23 freak νεοεκλεγέντων βρίσκεται ο youtuber Φειδίας Παναγιώτου από την Κύπρο και ακολουθεί η 76χρονη κτηνοτρόφος- κρεοπώλης από την Αλεξανδρούπολη, Γαλάτω Αλεξανδράκη, που εξελέγη με την Ελληνική Λύση και αναμένεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις Βρυξέλλες.Στον ίδιο κατάλογο και στην 5η θέση βρίσκεται και η Αφροδίτη Λατινοπούλου, την οποία το Politico, αφού σημειώνει ότι το όνομά της είναι αυτό της θεάς της ομορφιάς, την χαρακτηρίζει «θεά του body shaming.Πρώτος στο κατά Politico, «Kooky Group» είναι ο Κύπριο Φειδίας Παναγιώτου. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο 25χρονος influencer και νέος ευρωβουλευτής είναι πίσω από viral επιτυχίες στο YouTube, ήρθε τρίτος στην Κύπρο. Έχει 2,1 εκατομμύρια συνδρομητές και έχει συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο προβολές για το βίντεό του με τίτλο «Ανάγκασα τον Έλον Μασκ να με αγκαλιάσει» και 5 εκατομμύρια για ένα που ονομάζεται «Έζησα στο αεροδρόμιο για 7 ημέρες δωρεάν». «Αν τον δείτε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, θα είναι επειδή είναι καθ’ οδόν προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα είναι ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και έχει πει ότι θέλει να δημιουργήσει το δικό του κόμμα… ».Για την δεύτερη Γαλάτω Αλεξανδράκη γράφει το Politico.Ίσως είναι τώρα η κρεοπώλισσα των Βρυξελλών; Η Γαλατά Αλεξανδράκη, 76 ετών, είναι συνταξιούχος κτηνοτρόφος που διατηρεί κρεοπωλείο στην Αλεξανδρούπολη στη βόρεια Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες της στο διαδίκτυο. Ούτε μια. Αλλά είναι τόσο γνωστή σε τοπικό επίπεδο που δεν έκανε εκστρατεία ούτε έδωσε συνέντευξη — και παρόλα αυτά κέρδισε μια έδρα για το εθνικιστικό κόμμα Ελληνική Λύση, το οποίο ήρθε δεύτερο μετά τη Νέα Δημοκρατία που συνδέεται με το ΕΛΚ. Δεν έχει πει ακόμη αν θα πάρει τη θέση.Για την Αφροδίτη Λατινοπούλου γράφει το Politico:Πήρε το όνομά της από την Ελληνίδα θεά της ομορφιάς Αφροδίτη. Η Λατινοπούλου διαγράφτηκε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά από ρατσιστικό σχόλιο για μια τηλεοπτική παρουσιάστρια. Κέρδισε μια θέση με το κόμμα Voice of Reason, το οποίο υποστηρίζει ισόβιες φορολογικές απαλλαγές για γυναίκες που έχουν τέσσερα ή περισσότερα παιδιά. Είναι κατά των αμβλώσεων και της μετανάστευσης και θέλει να απαγορεύσει στα μέλη της LGBTQ κοινότητας να εργάζονται στο εκπαιδευτικό σύστημα.Στη λίστα υπάρχει και ο Φρέντη Μπελέρης τον οποίο το Politico χαρακτηρίζει «ο φυλακισμένος δήμαρχος» και γράφει χαρακτηριστικά:Ο Μπελέρι γιόρτασε την εκλογή του ως Έλληνας ευρωβουλευτής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε φυλακή της Αλβανίας. Ο Μπελέρι εξελέγη δήμαρχος της αλβανικής παράκτιας πόλης Χειμάρρα μόλις λίγες ημέρες αφότου συνελήφθη για εξαγορά ψήφων. Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση. Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν αποδοκιμάσει την κίνηση ως αλβανική προσπάθεια να ματαιώσει τις πολιτικές δραστηριότητες της ελληνικής μειονότητάς της. 

Ιούν 16, 2024 - 11:00
 0  25
Φειδίας Παναγιώτου και Γαλάτω Αλεξανδράκη είναι οι κορυφαίοι freak νέοι ευρωβουλευτές, σύμφωνα με το Politico


Τη δική του λίστα με τους πιο απροσδόκητους -τους πιο «περίπτωση» (freak)- νεοεκλεγμένους ευρωβουλευτές έφτιαξε το Politico.

Στην κορυφή της λίστας των 23 freak νεοεκλεγέντων βρίσκεται ο youtuber Φειδίας Παναγιώτου από την Κύπρο και ακολουθεί η 76χρονη κτηνοτρόφος- κρεοπώλης από την Αλεξανδρούπολη, Γαλάτω Αλεξανδράκη, που εξελέγη με την Ελληνική Λύση και αναμένεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις Βρυξέλλες.

Στον ίδιο κατάλογο και στην 5η θέση βρίσκεται και η Αφροδίτη Λατινοπούλου, την οποία το Politico, αφού σημειώνει ότι το όνομά της είναι αυτό της θεάς της ομορφιάς, την χαρακτηρίζει «θεά του body shaming.


Πρώτος στο κατά Politico, «Kooky Group» είναι ο Κύπριο Φειδίας Παναγιώτου. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο 25χρονος influencer και νέος ευρωβουλευτής είναι πίσω από viral επιτυχίες στο YouTube, ήρθε τρίτος στην Κύπρο. Έχει 2,1 εκατομμύρια συνδρομητές και έχει συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο προβολές για το βίντεό του με τίτλο «Ανάγκασα τον Έλον Μασκ να με αγκαλιάσει» και 5 εκατομμύρια για ένα που ονομάζεται «Έζησα στο αεροδρόμιο για 7 ημέρες δωρεάν». «Αν τον δείτε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, θα είναι επειδή είναι καθ’ οδόν προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα είναι ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και έχει πει ότι θέλει να δημιουργήσει το δικό του κόμμα… ».


Για την δεύτερη Γαλάτω Αλεξανδράκη γράφει το Politico.

Ίσως είναι τώρα η κρεοπώλισσα των Βρυξελλών; Η Γαλατά Αλεξανδράκη, 76 ετών, είναι συνταξιούχος κτηνοτρόφος που διατηρεί κρεοπωλείο στην Αλεξανδρούπολη στη βόρεια Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες της στο διαδίκτυο. Ούτε μια. Αλλά είναι τόσο γνωστή σε τοπικό επίπεδο που δεν έκανε εκστρατεία ούτε έδωσε συνέντευξη — και παρόλα αυτά κέρδισε μια έδρα για το εθνικιστικό κόμμα Ελληνική Λύση, το οποίο ήρθε δεύτερο μετά τη Νέα Δημοκρατία που συνδέεται με το ΕΛΚ. Δεν έχει πει ακόμη αν θα πάρει τη θέση.


Για την Αφροδίτη Λατινοπούλου γράφει το Politico:

Πήρε το όνομά της από την Ελληνίδα θεά της ομορφιάς Αφροδίτη. Η Λατινοπούλου διαγράφτηκε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά από ρατσιστικό σχόλιο για μια τηλεοπτική παρουσιάστρια. Κέρδισε μια θέση με το κόμμα Voice of Reason, το οποίο υποστηρίζει ισόβιες φορολογικές απαλλαγές για γυναίκες που έχουν τέσσερα ή περισσότερα παιδιά. Είναι κατά των αμβλώσεων και της μετανάστευσης και θέλει να απαγορεύσει στα μέλη της LGBTQ κοινότητας να εργάζονται στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Στη λίστα υπάρχει και ο Φρέντη Μπελέρης τον οποίο το Politico χαρακτηρίζει «ο φυλακισμένος δήμαρχος» και γράφει χαρακτηριστικά:


Ο Μπελέρι γιόρτασε την εκλογή του ως Έλληνας ευρωβουλευτής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε φυλακή της Αλβανίας. Ο Μπελέρι εξελέγη δήμαρχος της αλβανικής παράκτιας πόλης Χειμάρρα μόλις λίγες ημέρες αφότου συνελήφθη για εξαγορά ψήφων. Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση. Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν αποδοκιμάσει την κίνηση ως αλβανική προσπάθεια να ματαιώσει τις πολιτικές δραστηριότητες της ελληνικής μειονότητάς της.