Κομοτηνή

«Χρυσό Μετάλλιο Τιμής» από την Γρανάδα στο ΔΠΘ

Το «Χρυσό Μετάλλιο Τιμής» του Κέντρου Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Γρανάδα, θα απονεμηθεί στην καθηγήτρια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας και Αντιπρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ζωή Γαβριηλίδου και στον Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, Μανόλη Βαρβούνη, για το σύνολο της προσφοράς και του επιστημονικού έργου τους στις νεοελληνικές σπουδές.

Η απονομή θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου 2020, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, «La religiosidad popular en el mundo griego: de la Antigüedad a la Grecia contemporánea» (XV Encuentro Cientνfico sobre Grecia), που διοργανώνουν διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας, στις 1-3 Δεκεμβρίου στην Γρανάδα της Ισπανίας το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Γρανάδα, η ερευνητική ομάδα: σπουδές μεσαιωνικού και νεοελληνικού πολιτισμού, το Τμήμα Μεσαιωνικής Ιστορίας  και το Τμήμα Ελληνικής και Σλαβικής Φιλολογίας.

«Η ακαδημαϊκή αυτή τιμή, πέρα από την επιβράβευση του επιστημονικού έργου των τιμωμένων, αποτελεί και αναγνώριση του ερευνητικού και διδακτικού έργου που επιτελείται στη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ, και στο πανεπιστήμιό μας γενικότερα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Σχολής του Δ.Π.Θ.

Σχετικά άρθρα

Το «χρυσό» σουσάμι ανοίγει θετικές προοπτικές καλλιέργειας και μεταποίησης στη Θράκη

Kavala 247

Δ. Πετρίδης για Εχίνο: Ο κόσμος συνειδητοποίησε πλέον ότι πρέπει να μείνει μέσα

Kavala 247

ΚΚΕ: Φτάσαμε το 2020 να περιμένουμε ακόμα το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Kavala 247

Κομοτηνή: 9 κρούσματα στη Ροδόπη και 7 στην Ξάνθη – 263 στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Kavala 247

Δάνεια και σε απλούς αγρότες από το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά ο Ιλ. Αχμέτ

Kavala 247

Τέλη Οκτώβρη οι Τεχνουργοί της Θράκης από το Εθνολογικό Μουσείο

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα