Οικονομία

Χρ. Σταϊκούρας: Αποκαθίσταται σταδιακά η κανονικότητα στο τραπεζικό σύστημα

Την σταδιακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα του τραπεζικού συστήματος επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε δήλωσή του.

«Η κανονικότητα στο τραπεζικό σύστημα σταδιακά αποκαθίσταται. Το ανώτατο όριο δυνητικής διαβάθμισης των καταθέσεων βελτιώνεται, από τον οίκο Moody’s, κατά 6 βαθμίδες, επανερχόμενο στα κανονικά επίπεδα, κατ’ αναλογία με αυτά των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Αυτό αποτυπώνει τη σταδιακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας, καθώς και τις προσπάθειες των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων να ανακάμψουν, αφήνοντας πίσω τους μία περίοδο αστάθειας, όπως είχε διαμορφωθεί μετά την επιβολή των capital conrtols.

Παράλληλα, επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, πιστοποιώντας τη σταδιακή επάνοδό της σε ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους διεθνείς επενδυτές».

Σχετικά άρθρα

Αποτύπωμα της πανδημίας και στον Προϋπολογισμό

Kavala 247

Επιβεβαιώνουν το ελληνικό αξιόχρεο οι S&P και DBRS

Kavala 247

Αναστολή δόσεων δανείων για επιχειρήσεις & νοικοκυριά και το α’ τρίμηνο του 2021

Kavala 247

Χειμερινή ώρα: Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου οι δείκτες των ρολογιών θα πάνε μία ώρα πίσω

Kavala 247

Ιστορικά ρεκόρ στα ελληνικά ομόλογα – Άνοδος στο χρηματιστήριο

Kavala 247

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Ζητεί ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα