Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021
Open Popup

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Βέλγιο – κορονοϊός: Τέταρτο κύμα της πανδημίας

Βέλγιο – κορονοϊός: Ο ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 60% περίπου σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της πανδημίας στο Βέλγιο, που κάνουν τους ειδικούς να μιλούν για τέταρτο κύμα μολύνσεων. Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και ένα χρόνο. Ειδικότερα, σύμφωνα με το υγειονομικό ινστιτούτο Sciensano, το Βέλγιο κατέγραψε σχεδόν 6.500 νέα κρούσματα στις 18 Οκτωβρίου. Αυτά είναι σχεδόν όσα ήταν στις 10 Νοεμβρίου του 2020, μερικές ημέρες πριν η κυβέρνηση επιβάλει δεύτερο lockdown. Ο ημερήσιος μέσος όρος επτά ημερών διαμορφώθηκε σε πάνω από 3.600, μια αύξηση της τάξης του 60% περίπου σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα.

Το Βέλγιο, με 11 εκατομμύρια κατοίκους, έχει ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο κατά κεφαλήν ποσοστά θνησιμότητας λόγω COVID-19 και είναι μεταξύ των χωρών της ΕΕ που καταγράφουν άλμα στα κρούσματα καθώς φθάνει ο χειμώνας. Ο Βέλγος επίτροπος για τον κορονοϊό Πέντρο Φαλκόν είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα εμβόλια είναι σε θέση να αποτρέψουν το 70% των μολύνσεων και το 90% των εισαγωγών στα νοσοκομεία, και ότι η μεγάλη πλειονότητα των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι.

Ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία ξεπέρασε τους 1.000 για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, και σχεδόν 100 νέοι ασθενείς εισάγονται ανά ημέρα, σύμφωνα με το Sciensano, μια αύξηση 53% από την προηγούμενη εβδομάδα.  «Ο αντίκτυπος στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στους θανάτους είναι πολύ πιο περιορισμένος σε σχέση με τα δύο πρώτα κύματα λόγω του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού», ανέφερε ο ιολόγος και εκπρόσωπος του Sciensano Στίβεν Βαν Γκουχτ. Πάνω από 8,5 εκατ. άνθρωποι στο Βέλγιο είναι τώρα πλήρως εμβολιασμένοι, ή το 74% του πληθυσμού. Η κυβέρνηση αναμένεται επίσης να επανεξετάσει τα μέτρα της για τον κορονοϊό στις 29 Οκτωβρίου, αν και δεν αναμένεται να ανακοινώσει δραστική αυστηροποίηση.

Latest Posts

Μην χάσετε

Να κρατήσουμε επαφή

Για ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα, προσφορές και ειδικές ανακοινώσεις.