Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021
Open Popup

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διοικητής Γεννηματά – παρενόχληση: Διέλυσε το νοσοκομείο, λέει η πρόεδρος

Διοικητής Γεννηματά – παρενόχληση: Η πρόεδρος δεν παρέλειψε να καταφερθεί και εναντίον της κυβέρνησης

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε εναντίον του Διοικητή του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Δάφνη Κατσίμπα, η οποία επίσης εργάζεται και στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Μιλώντας στο grtimes, με αφορμή την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξιστική συμπεριφορά και υποτιμητικό λόγο, η κα. Κατσίμπα έκανε λόγο για τρομοκρατία και λεκτική βία που ασκούσε ο διοικητής «σε τέτοιο βαθμό που οι εργαζόμενοι προσέρχονταν απρόθυμα στο νοσοκομείο».

«Σε κάθε περίπτωση, εάν αληθεύει το γεγονός και αποδειχτεί δικαστικώς η καταγγελία δεν πρόκειται μόνο για ένα καταδικαστέο γεγονός, αλλά και για ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό» τόνισε αρχικά η πρόεδρος της ΕΝΙΘ και πρόσθεσε ότι «η ρατσιστική και σεξιστική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες, είναι απαράδεκτη και κάτι που έχουμε καυτηριάσει επανειλημμένα».

Διέλυσε το νοσοκομείο Συμπλήρωσε δε ότι «ο συγκεκριμένος διοικητής, ουσιαστικά διέλυσε το νοσοκομείο, φέρθηκε με απαράδεκτο τρόπο στους εργαζόμενους, στους οποίους ασκούσε τρομοκρατία και λεκτική βία σε βαθμό που προσέρχονταν απρόθυμα πλέον στο νοσοκομείο για δουλειά». Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, δεν παρέλειψε να καταφερθεί και εναντίον της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «στις καταγγελίες για διάλυση του νοσοκομείου από το εν λόγω κύριο, εδώ και δύο χρόνια, αρνήθηκε να απαντήσει. Τώρα, ευαισθητοποιήθηκε να ζητήσει την παραίτησή του, προφανώς επειδή το θέμα πήρε δημοσιότητα».

Latest Posts

Μην χάσετε

Να κρατήσουμε επαφή

Για ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα, προσφορές και ειδικές ανακοινώσεις.