Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021
Open Popup

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Μέρκελ κορονοϊός: “Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος μου”

Η απερχόμενη Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, παραδέχεται για πρώτη φορά το μεγαλύτερο κυβερνητικό σφάλμα σε ότι αφορά την διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού. Σε συνέντευξή της σε γερμανική εφημερίδα, η 67χρονη Μέρκελ δεν διστάζει να πει ότι, πέρυσι τα Χριστούγεννα, η κυβέρνησή της δεν κατάφερε να προστατεύσει επαρκώς τους ηλικιωμένους και τους εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας. Υπήρχαν τα τεστ Covid, όπως υποστήριξε, όμως δεν έφθασαν έγκαιρα στα γηροκομεία. Τον χειμώνα του 2020, τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι σε γηροκομεία και δομές φροντίδας στη Γερμανία, πέθαναν από επιπλοκές της νόσου Covid. Πολλοί από αυτούς χωρίς τους αγαπημένους τους…

«Ήταν η πιο αδύναμη στιγμή στην καταπολέμηση της πανδημίας», υποστηρίζει η Ανγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στη «Süddeutsche Zeitung». Μία περίοδος για την οποία, όπως λέει, είναι «ακόμα λυπημένη». «Τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν τα τεστ Covid ήταν ήδη διαθέσιμα και μπορούσαν να διανεμηθούν δωρεάν, παρά τις προσπάθειες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, χρειάστηκε πολύς χρόνος για να φθάσουν σε γηροκομεία και δομές φροντίδας. Επικοινώνησα προσωπικά με τους υπευθύνους, ωστόσο έφθασαν πολύ αργά στα γηροκομεία και τις μονάδες φροντίδας», τόνισε η Μέρκελ.

Τον Οκτώβριο του 2020, Γερμανοί αξιωματούχοι υγείας και ιολογόγοι είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση του Βερολίνου να παράσχει καλύτερη προστασία στους οίκους ευγηρίας, αντί να βασίζεται μόνο στο lockdown, για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία της Covid. Tότε, όμως, η Μέρκελ δεν έδρασε άμεσα. Είχε τονίσει από το βήμα της ομοσπονδιακής βουλής «Bundestag» ότι δεν μπορούσε κανείς να «θωρακίσει πλήρως» τις ομάδες κινδύνου. Τα τεστ Covid έγιναν δωρεάν στους οίκους ευγηρίας όταν ήταν πολύ αργά.

Και αφότου εφαρμόστηκε το lockdown στις 2 Νοεμβρίου του 2020, χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού εμφανίστηκαν σε γηροκομεία και δομές φροντίδας . Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους από κορωνοϊό τον χειμώνα του 2020 στη Γερμανία, καταγράφηκαν στα γηροκομεία της χώρας.

Latest Posts

Μην χάσετε

Να κρατήσουμε επαφή

Για ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα, προσφορές και ειδικές ανακοινώσεις.