26 Ιουλίου 2021
Όλες οι ειδήσεις, τα τελευταία νέα και η επικαιρότητα από το πιο αποκαλυπτικό ειδησεογραφικό site.
Πολιτική Χωρίς κατηγορία

19χρονη Ηλιούπολη – Οικονόμου: “Σύννομες οι διαδικασίες στην υπόθεση”

19chroni-ilioupoli-–-oikonomou:-“synnomes-oi-diadikasies-stin-ypothesi”

Εντός κάθε νομικού πλαισίου λειτούργησε η Ελληνική Αστυνομία στην υπόθεση της 19χρόνης από την Ηλιούπολη, που κατήγγειλε ότι βιαζόταν και εκδιδόταν από αστυνομικό, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου. Πιο αναλυτικά, ο κ. Οικονόμου παρέθεσε ακριβώς τι συνέβη τις πρώτες ώρες που η καταγγέλλουσα προσήλθε στην ΕΛ.ΑΣ: «Στις 14:10 του περασμένου Σαββάτου προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα ημεδαπή συνοδευόμενη από μία ακόμα γυναίκα μάρτυρα ενώ λίγο αργότερα προσήλθε ένα ακόμα άτομο. Η καταγγέλλουσα ανέφερε προφορικά αξιόποινες πράξεις σε βάρος της από αστυνομικό.

Δεδομένου ότι αφορούσαν αστυνομικό , ο διοικητής ενημέρωσε τηλεφωνικά στις 14:32 την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων ως μόνη αρμόδια. Η ενημέρωση διήρκεσε έως τις 14:55 ενώ στις 15:15 κλιμάκιο της Ασφάλειας πήγε να παραλάβει τις δύο γυναίκες. Αφίχθησαν στην υπηρεσία στις 16:30. Στις 19:15 ξεκίνησε η ένορκη κατάθεση της καταγγέλλουσας. Διήρκεσε περίπου 4 ώρες παρουσία πραγματογνώμονα ψυχολόγου. Από τη λήξη κατάθεσης έως τις 0:30 η προαναφερθείσα συνέταξε έκθεση πραγματογνωμοσύνης».

Καμία πολιτική διάσταση Παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική διάσταση επι του θέματος, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά αν ήταν μέλος της ΝΔ, ενώ στη δημοσιότητα βγήκε έγγραφο που ήθελε τον εν λόγω αστυνομικό να μετατίθεται στο τότε Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά η μετάθεσή του ακυρώθηκε την ίδια μέρα που υπογράφηκε το σχετικό έγγραφο. Ακόμη, ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η αστυνομία εξετάζει την συμμετοχή κι άλλων ατόμων. «Ελπίζουμε ότι θα έχουμε σύντομα νεότερα στοιχεία γύρω από την τραγική αυτή υπόθεση» προσέθεσε ενώ συμπλήρωσε:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε ήρθε η καταγγέλλουσα σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους κατηγορούμενους. Ουδέποτε η καταγγέλλουσα εκδήλωσε επιθυμία διορισμού νόμιμου παραβάτη ωστόσο ήρθε σε επικοινωνία με δικηγόρο. Εξετάστηκε με την ευαισθησία ποια απαιτείτο. Υπάρχει ισχυρό κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα της και στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων».