Οικονομία

Κατακόρυφη αύξηση στις μεταβιβάσεις ακινήτων – Ηλεκτρονικά η διαδικασία από το 2020

Κατακόρυφη-αύξηση-στις-μεταβιβάσεις-ακινήτων-–-Ηλεκτρονικά-η-διαδικασία-από-το-2020

Κατακόρυφη αύξηση στις μεταβιβάσεις ακινήτων καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, με τους φορολογούμενους να επιχειρούν να προλάβουν τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες τις οποίες φέρνει το 2020. Οδηγίες προς τις εφορίες να δέχονται το διήμερο της 30ης και 31ης Δεκεμβρίου τραπεζικές επιταγές μόνο για την εξόφληση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων, έδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων.

Η ΑΑΔΕ διευκολύνει τους φορολογούμενους που σπεύδουν αυτές τις ημέρες στις εφορίες για μεταβιβάσεις ακινήτων πριν την έλευση του 2020. Μέσω της τραπεζικής επιταγής θα βεβαιώνεται ότι η πληρωμή του φόρου μεταβίβασης έγινε εντός του 2019.

Εξάλλου, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και επιτελικά στελέχη της παρουσίασαν σε περισσότερους απο 200 συμβολαιογράφους την νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

Στόχος, όπως αναφέρουν κύκλοι της ΑΑΔΕ, είναι εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου να δημοσιευθούν σχετικό video καθώς και οδηγίες χρήσης για τη νέα εφαρμογή ώστε αυτή, μετά και την υποβολή παρατηρήσεων από τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους, να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στο τέλος Ιανουαρίου 2020.

Στους επόμενους μήνες θα ακολουθήσει η ηλεκτρονικοποίηση των υπόλοιπων δηλώσεων για συναλλαγές φορολογίας κεφαλαίου (φορολογία δωρεών, κληρονομιών κ.λπ.) με στόχο εντός του 2020 να εξαλειφθεί οριστικά η ταλαιπωρία πολιτών, επιχειρήσεων και συμβολαιογράφων από την ανάγκη επίσκεψης στις ΔΟΥ για αυτές τις συναλλαγές.

Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής, «η ψηφιοποίηση κάθε υπηρεσίας σημαίνει αύξηση του λειτουργικής μας αποτελεσματικότητας και βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών μας προς τον φορολογούμενο πολίτη».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΟΥ: «Πολύ υψηλό» το επίπεδο της απειλής-Το χιούμορ στη μάχη κατά του κορονοϊού (video)

kavala247

ΙΕΛΚΑ:Άλλαξαν δραστικά και γρήγορα οι αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών λόγω κορονοϊού

kavala247

ΥΠΕΝ: Νομοσχέδιο για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης – Κ. Χατζηδάκης: Εκσυγχρονίζεται η νομοθεσία (video)

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα