Κομοτηνή Περιφέρεια ΑΜΘ

Κομοτηνή: 3-1-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κομοτηνή:-3-1-2020-ΕΡΤ-Ειδήσεις

Οικουμενικό Πατριαρχείο

Στο δήμο Μαρωνείας Σαπών ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον Μάιο

Το δήμο Μαρωνείας Σαπών θα επισκεφτεί ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στις 23 Μαΐου. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Μαρωνείας Σαπών, του κ. Ντίνου Χαριτόπουλου θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και μετά θα εγκαινιάσει τις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως στην περιοχή των Προσκυνητών. Ο Παναγιότατος έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Σαπών , επισκέπτεται για τρίτη φορά το δήμο και για δεύτερη φορά θα βρεθεί στις Σάπες. « Θα ζητήσουμε τη στήριξη του και στην προσπάθεια που καταβάλουμε για να αναδειχθεί το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας ως Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο» δήλωσε ο δήμαρχος.

Πολιτική

Δηλώσεις Ε. Στυλιανίδη για τα εθνικά θέματα

«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ο στόχος βέβαια είναι ο διάλογος και η ειρήνη αλλά δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε ούτε πιθαμή πίσω από τις Εθνικές Γραμμές» τόνισε ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφερόμενος στα εθνικά θέματα και σημείωσε « Θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και νομίζω ότι η αποφασιστική στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης δημιουργεί διαπραγματευτικά αποθέματα που μας επιτρέπουν να επιδιώξουμε λύσεις που θα βασίζονται πάνω στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.»

Οικονομία –Αγορά

Ταμείο κάνουν οι επαγγελματίες

Μειωμένα τα έσοδα των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους. Το μειωμένο εισόδημα των αγροτών και η μειωμένη τουριστική κίνηση προκάλεσε στασιμότητα και ύφεση στην αγορά. Διατηρώντας την αισιοδοξία τους, ωστόσο, τονίζουν την ανάγκη οι Ελληνικές επιχειρήσεις να κερδίσουν την μάχη της εξωστρέφειας, της καινοτομίας , της επικοινωνίας με πολίτες- καταναλωτές, το φυσικό και βασικό σύμμαχο των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μήνυμα του Ντίνου Χαριτόπουλου

«Εύχομαι το 2020 να είναι μια χρονιά πολύκαρπη για τον τόπο μας» αναφέρει στο μήνυμά του για την νέα χρονιά ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος «Να είναι ένα έτος αφετηρία μίας δημιουργικής, ανοδικής πορείας για τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, να κατακτήσουμε όλα όσα ονειρευόμαστε, να πετύχουμε τους στόχους μας. Ν’ αποδειχθεί το 2020 έτος ειρήνης, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης. Εύχομαι σε όλους προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και υγεία» καταλήγει ο δήμαρχος.

Μητρόπολη

Το σήμα της Μητρόπολης για τα 100 χρόνια

Το σήμα που δημιούργησε η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής με αφορμή την συμπλήρωση, το 2020, των 100 ετών από την ενσωμάτωση της Κομοτηνής στο εθνικό κορμό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον ναό της Αγίας Σοφίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. «Η Μητρόπολη θέλησε να έχει ένα δικό της σήμα, και έκανε αυτό που παρουσιάστηκε στο λάβαρο της Θεοτόκου του Άξιον Εστί, που αναγράφει «100 Χρόνια από την Απελευθέρωση» από επάνω και από κάτω «Έλευση Εικόνας Άξιον Εστί 2020» εξήγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ο κος Παντελεήμων.

Το μήνυμα της Κυριακής

«Ο Χριστιανός δεν μπορεί μάταια να σπάταλα τον χρόνο της ζωής του.» αναφέρει στο μήνυμά της Κυριακής ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων και σημειώνει «Η Εκκλησία τον καλεί σε αυτό για το οποίο πλάστηκε, να ζει ελεύθερος «ἐν ἀληθεία καὶ ἀγάπη».»

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χοροστατεί σήμερα στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. Αύριο Σάββατο και την Κυριακή θα τελέσει τον όρθρο και την Θεία Λειτουργία του Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Την Κυριακή το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής και στις επτά το απόγευμα θα Χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σάπων.

Τα Άγια Θεοφάνια

Την Δευτέρα, ημέρα των Αγίων Θεοφανίων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα ιερουργήσει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής στις επτά το πρωί. Η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού θα πραγματοποιηθεί στις δέκα και μισή το πρωί, η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Δεξαμενή της ΔΕΥΑΚ θα πραγματοποιηθεί στις 11:15. Στις δώδεκα στο Λιμάνι της Μαρώνειας, στο Λιμάνι του Φαναρίου στη μία το μεσημέρι και στις δύο στον ποταμό Κομψάτο.

Αλληλεγγύη

Ενίσχυση του ΠΑΑΠΑ από το Μεγάλο Κρανοβούνιο

Στην ενίσχυση του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής προέβη ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Μεγάλου Κρανοβουνίου «Το Γενέσιον της Θεοτόκου» με τα έσοδα που συγκέντρωσε από το Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ.

Πολιτισμός-Έθιμα-Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις στο Μαγεμένο Πάρκο

Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας κι Αθλητισμού του δήμου Κομοτηνής  στις 12 το μεσημέρι με τη διαδρομή για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο. Ενώ αύριο στις 7.30 μ.μ. στο Μαγεμένο Πάρκο: Οι «Κόκκινες μύτες» παρουσιάζουν Clown gags, θεατρικά σκετσάκια, ταχυδακτυλουργικά τρικ, ζογκλερικά κόλπα, αστείους διαγωνισμούς, μουσικοκινητικά παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές, ζωγραφική προσώπου, αστείες γκάφες και προσφέρουν απλόχερα το γέλιο.

Εργαστήριο φωτογραφίας

Νέο Τμήμα Εργαστηρίου Φωτογραφίας θα λειτουργήσει στη ΦΕΞ, Τμήμα Ψηφιακής φωτογραφίας και επεξεργασίας εικόνας. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στις 18.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης με διδάσκοντα καθηγητή τον κος Γιώργο Παυλίδη, συμμετοχή: 10€ το μήνα

Ισπανική γλώσσα στη ΦΕΞ

Τμήμα γνωριμίας με την Ισπανική και Λατινοαμερικάνικη γλώσσα και τον πολιτισμό θα λειτουργήσει στη ΦΕΞ . Η 1η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στις 20.00 στο Μουσείο

Συναυλία ροκ στην Κομοτηνή

Οι «Κακές Συνήθειες» θα εμφανιστούν στο Journey Rockbar Κομοτηνής. Η πρώτη μουσική συναυλία για το 2020 θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, στο μαγαζί επί της οδού Συντάγματος Κρητών 7-9.

Προβολή ντοκιμαντέρ στην Κομοτηνή

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «η Σιωπή των Άλλων» προβάλλεται την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στις 20:00 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής . Ένα γενναίο και συγκινητικό ντοκιμαντέρ, που καταγράφει, επί μία επταετία, τον αγώνα των επιζώντων ενάντια στη λήθη που επιβάλλει το κράτος. Πολλές φορές, η κραυγή των λίγων για δικαιοσύνη είναι αρκετή για να σπάσει την εγκληματική σιωπή των πολλών.

EN ART στην Κομοτηνή

Οι ΕΝ ΑRΤ θα εμφανιστούν στο 3 Gourmet bar σήμερα το βράδυ. Ο Κωνσταντίνος Κάλλιας με το σαξόφωνο του και η Μαρία Κηπουρού με την μοναδική φωνή της αποτελούν το ντουέτο EN ART.

Κοπή βασιλόπιτας από τον Σύλλογο «Αθηνίων»

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν Ροδόπης «Αθηνίων» μετά από μια πλούσια και παραγωγική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του 2019,υποδέχεται το 2020 με αισιοδοξία, εργατική και οργανωτική διάθεση και φιλόδοξο σχεδιασμό με σκοπό την ανάδειξη του πολιτισμού στο τόπο μας και ειδικότερα εκείνο των εικαστικών, κόβει την βασιλόπιτα του την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στην ταβέρνα «Αλλοτινό».

Καιρός

Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, που από το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και γρήγορα τοπικά 7 μποφόρ. Η Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές αναρτήσεις

Κομοτηνή: Διαμαρτύρονται για τις δεσμεύσεις λογαριασμών δικαιούχων ενισχύσεων οι κτηνοτρόφοι

kavala247

Κομοτηνή: 12-12-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

kavala247

Καβάλα: Ετοιμότητα στο Νοσοκομείο

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα