Καβάλα Περιφέρεια ΑΜΘ

Καβάλα: Ερωτήσεις για το θέμα της ΒΦΛ στη Βουλή

Καβάλα:-Ερωτήσεις-για-το-θέμα-της-ΒΦΛ-στη-Βουλή

Επίκαιρες ερωτήσεις για το θέμα της ΒΦΛ κατατέθηκαν στη Βουλή από το ΚΚΕ, τη βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου και το ΚΙΝΑΛ.

Στην ερώτησή της η κ. Ελευθεριάδου ζητά απαντήσεις από τον Υπουργό Εργασίας, σχετικά με τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στη μοναδική βιομηχανία λιπάσματος της χώρας. Συγκεκριμένα, ρωτά «αν προτίθεται το Υπουργείο να καταδικάσει τις παράνομες πρακτικές του κ. Λαυρεντιάδη και να παρέμβει άμεσα ώστε να επανέλθουν στις εργασίες τους οι 135 εργαζόμενοι και να υποχρεωθεί η εργοδοσία να τηρήσει όσα υπέγραψε την 1-1-2018». Ακόμα καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει πώς θα αντιμετωπίσει τη συνεχή δημιουργία «νέων» εταιρειών, που μόνο φαινομενικά έχουν αυτοτέλεια μεταξύ τους, πώς θα ελέγξει σε ποιο σημείο βρίσκεται το πλάνο εξυγίανσης του εργοστασίου και τα χρέη της ELFE A.E. προς τον ΕΦΚΑ, την ΔΕΠΑ και τη ΔΕΗ».

«Η εργοδοσία αξιοποιώντας όλο τα αντεργατικό οπλοστάσιο με τη γνώριμη και από το παρελθόν μέθοδο της ίδρυσης «νέας» εταιρείας προσπαθεί να «ξεμπερδέψει» με το τελευταίο συμφωνητικό και καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν νέο συμφωνητικό «δανεισμού» από την ELFE με σαφώς χειρότερους όρους» αναφέρει στην ερώτησή του για τα Λιπάσματα ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής. «Οι εργαζόμενοι όπως είναι φυσικό δεν αποδέχονται τη νέα μεθόδευση» συμπληρώνει και καλεί τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να απαντήσει για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει ώστε να συνεχίσουν οι 134 εργαζόμενοι τη δουλειά τους με τους όρους που προβλέπονται από τα ιδιωτικά συμφωνητικά που υπέγραψαν αλλά και το αν είναι στα προθέσεις της κυβέρνησης η αλλαγή της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου σε ηλεκτροπαραγωγή ή σε άλλα αντικείμενα της χημικής βιομηχανίας για τα οποία διαθέτει αδειοδότηση.

Σχετικές αναρτήσεις

Δ. Χαρίτου:Με την κατάθεση του σχεδίου Νόμου για το ασφαλιστικό οι μάσκες έπεσαν

kavala247

Φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό τουρνουά στην Ξάνθη

kavala247

Δ. Χαρίτου: Υπό κατάρρευση ο ΕΦΚΑ Ροδόπης, επιβεβλημένη η παράταση του προγράμματος νέων επιστημόνων

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα