Οικονομία

Συνέντευξη ντε Γκίντος στην ΕΡΤ: Παράθυρο για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων (video)

Συνέντευξη-ντε-Γκίντος-στην-ΕΡΤ:-Παράθυρο-για-μείωση-των-πρωτογενών-πλεονασμάτων-(video)

Την ανάγκη μείωσης των κόκκινων δανείων υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και τη Ραλλού Αλεξοπούλου. Μάλιστα ο ντε Γκίντος το θεωρεί προϋπόθεση για να αρχίσει συζήτηση για τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Πρώτα απ`όλα πρέπει [η οικονομία] να είναι ανταγωνιστική και τώρα η ελληνική οικονομία είναι ανταγωνιστική. Δεύτερον, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα τραπεζικό σύστημα που να λειτουργεί. Επομένως, πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθούμε στην κατάσταση των τραπεζών», είπε ο ντε Γκίντος στην κάμερα της ΕΡΤ και προσέθεσε: «Είπα και πριν. Ο σεβασμός της δημοσιονομικής πολιτικής είναι πέρα από τις αρμοδιότητες της ΕΚΤ. Αλλά υπάρχει επίσης μια γενική σύσταση. Όταν τα δημόσια οικονομικά αρχίζουν να βελτιώνονται, αρχίζει να απολαμβάνεις τα οφέλη. Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει τώρα στην περίπτωση της Ελλάδας».

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο Λουίς Ντε Γκίντος στην περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων ώστε οι τράπεζες να αρχίσουν και πάλι να παρέχουν δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Επομένως, στην ΕΚΤ είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι πραγματικά σημαντικό να μειωθεί περαιτέρω ο αριθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Και νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε μέσο προκειμένου να το πετύχει αυτό», όπως επισημαίνει.

Αργά ή γρήγορα η Ελλάδα θα ενταχθεί στην επενδυτική βαθμίδα, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, κάτι το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης.

Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετικές αναρτήσεις

Πριν τα Χριστούγεννα η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης (video)

kavala247

Με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup – Τι θα ζητήσει ο Χ. Σταϊκούρας για την Ελλάδα

kavala247

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές έλλειμμα 383 εκατ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του έτους

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα