Πολιτική

Εξαίρεση εργαζομένων στην Υγεία από την κινητικότητα, λόγω Covid-19, προανήγγειλλε ο ΥΠΕΣ

Εξαίρεση-εργαζομένων-στην-Υγεία-από-την-κινητικότητα,-λόγω-covid-19,-προανήγγειλλε-ο-ΥΠΕΣ

Την εξαίρεση των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας από τον παρόντα κύκλο κινητικότητας λόγω του κορονοϊού, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος στην κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ για την αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ, το υπουργείο προτίθεται να καταθέσει τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο που «θα εξαιρεί πλήρως τον τομέα της Υγείας προκειμένου να μην υπάρξει κανενός είδους πρόβλημα στο σύνολο των δυνάμεων του χώρου, καθώς είναι εξαιρετικά πιθανό να κληθούν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τη διάδοση του κορονοϊού».

Ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε, επίσης, την κατάθεση τροπολογίας, που θα αυξάνει στα επτά, από τα τρία χρόνια που ισχύει σήμερα, τον ελάχιστο χρόνο παραμονής στη χώρα ως προϋπόθεση για να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια όσοι εισέρχονται παράνομα στη χώρα και λαμβάνουν το καθεστώς του πρόσφυγα. Με αυτό τον τρόπο εξομοιώνεται ο χρόνος παραμονής με όσους ήρθαν στη χώρα νόμιμα.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την τοπική αυτοδιοίκηση ως πυλώνα ισόρροπης ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και ποιότητας ζωής των πολιτών και αντιμετωπίζει τον δημόσιο τομέα ως έναν μοχλό που έχει ανάγκη από εκσυγχρονισμό ώστε να συμβάλει και εκείνος στην ανάπτυξη της χώρας και στην εξυπηρέτηση των πολιτών».

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης πρότεινε, μεταξύ άλλων, να αναρτώνται στη «Διαύγεια» οι πράξεις και οι αποφάσεις των αναπτυξιακών εταιρειών των δήμων, κάτι που συμφώνησε ο υπουργός Εσωτερικών.

Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε από την πλευρά της ότι δεν υπάρχει καμία διάταξη που να συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως αναφέρει ο τίτλος του νομοσχεδίου, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μια συρραφή ατάκτως ερριμμένων διατάξεων.

Την διαφωνία τους με την κάλυψη κενών της δημόσιας διοίκησης μέσω των μετατάξεων, αντί για προσλήψεις, εξέφρασαν οι ειδικοί αγορητές του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας και του ΜέΡΑ 25, Φωτεινή Μπακαδήμα.

Η συζήτηση στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής θα συνεχιστεί την Τρίτη στις 10:00 το πρωί με την ακρόαση φορέων, στις 14:00 της ίδιας ημέρας με τη συζήτηση επί των άρθρων και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 3 Μαρτίου στις 15:00 με τη δεύτερη ανάγνωση. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην ολομέλεια προς ψήφιση την Πέμπτη 5 Μαρτίου.

Πηγή:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις

ΥΠΕΝ: Για το περιβάλλον η σύγκριση πάντα θα είναι εις βάρος του κ. Τσίπρα

kavala247

H Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο Πρώτο Πρόγραμμα (audio)

kavala247

Διπλωματική εκστρατεία κατά της τουρκικής προπαγάνδας-Πώς προωθεί μετανάστες στα σύνορα (video)

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα