Τεχνολογία

Η Γη έχει προσωρινά ένα δεύτερο φεγγάρι

Η-Γη-έχει-προσωρινά-ένα-δεύτερο-φεγγάρι

Ένα δεύτερο φεγγάρι βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Η Διεθνής Αστρονομική Ένωση δήλωσε πως η Γη έχει αποκτήσει ένα νέο δορυφόρο, εκτός από τη Σελήνη, ο οποίος όμως αναμένεται να βγει από την τροχιά της μέσα στις επόμενες εβδομάδες και να συνεχίσει το ταξίδι του γύρω από τον Ήλιο.

Ονομάζεται «2020 CD3», έχει διάμετρο από ένα έως έξι μέτρα και τον ανακάλυψαν οι  αστρονόμοι Kacper Wierzchos και Teddy Pruyne από  το τηλεσκόπιο του Παρατηρητηρίου στο Όρος Λέμον κοντά στο Τουσκόν της Αριζόνα στις 15 Φεβρουαρίου.

BIG NEWS (thread 1/3). Earth has a new temporarily captured object/Possible mini-moon called 2020 CD3. On the night of Feb. 15, my Catalina Sky Survey teammate Teddy Pruyne and I found a 20th magnitude object. Here are the discovery images. pic.twitter.com/zLkXyGAkZl

— Kacper Wierzchos (@WierzchosKacper) February 26, 2020

Σύμφωνα με το Κέντρο Μικρών Πλανητών, έναν οργανισμό που εξαρτάται από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση, ο μικροπλανήτης μπήκε στην τροχιά της Γης πριν από τρία χρόνια περίπου και πραγματοποιεί μια πλήρη περιφορά γύρω από τη Γη κάθε 47 ημέρες.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το 2006, ένας άλλος δορυφόρος, ο «RH120 2006» είχε κάνει έναν κύκλο 18 μηνών γύρω από τη Γη πριν «απελευθερωθεί» από την τροχιά της. Πώς βρέθηκαν αυτοί οι μικροπλανήτες στην τροχιά της Γης; «Είναι αρκετά απλό, μερικοί αστεροειδείς που περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο περνούν πολύ κοντά στη Γη, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στην τροχιά της για λίγο χρονικό διάστημα», εξηγούν οι αστρονόμοι.

ΠΗΓΗ: Sciencesetavenir

Σχετικές αναρτήσεις

Το μέλλον ανήκει στην υβριδική τηλεόραση

kavala247

Νέο ρεκόρ θεμοκρασίας στην Ανταρκτική-Τους 20,75 βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο

kavala247

Η ρομποτική ουρά που βοηθάει την ισορροπία στους ανθρώπους

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα