Οικονομία

Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας στον e-ΕΦΚΑ

Ελεύθερη-επιλογή-ασφαλιστικής-κατηγορίας-στον-e-ΕΦΚΑ

Ολοκληρώνεται σήμερα στη νέα πλατφόρμα του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, οι οποίοι, για πρώτη φορά, είχαν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν μόνοι τους το ύψος των εισφορών, που θα πληρώσουν, αλλά και της συνταξιοδοτικής παροχής, που θα λάβουν.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέχρι σήμερα, έχουν επιλέξει ασφαλιστική κατηγορία 358.659 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, καθώς και 63.812 νέοι ασφαλισμένοι (κάτω της πενταετίας).

Από τους 358.659 ασφαλισμένους, περισσότεροι από 1 στους 4 (ποσοστό 25%) έχουν επιλέξει μεγαλύτερη κατηγορία από την υποχρεωτική, δηλαδή από τη 2η έως την 6η ασφαλιστική κατηγορία, στοχεύοντας σε μεγαλύτερη σύνταξη. Παράλληλα, 139.187 αγρότες έχουν επιλέξει ασφαλιστική κατηγορία, μέσω της νέας πλατφόρμας, με περίπου το 15% αυτών να έχει επιλέξει ανώτερη κατηγορία από την κατώτατη υποχρεωτική.

Η διαδικασία επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, έως τις 24:00, προκειμένου τις επόμενες δύο ημέρες, να ετοιμαστούν τα ειδοποιητήρια, τα οποία και θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ, στις 16 Μαρτίου.

Πηγή:ΕΡΤ/Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετικές αναρτήσεις

Νέο σύστημα εισφορών: Στα …χέρια των ελεύθερων επαγγελματιών η σύνταξή τους (video)

kavala247

Χρηματιστήριο: Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων η αγορά-ΕΛΣΤΑΤ: 1,9% η ανάπτυξη της οικονομίας το 2019

kavala247

Προβληματισμοί για αντίδοτο στην ύφεση με το κορονο-ομόλογο

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα