Κομοτηνή Περιφέρεια ΑΜΘ

Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης:Ενεργήστε σαν να είναι πανδημία, ώστε να μην τη δούμε να συμβαίνει

Ιατρικός-Σύλλογος-Ξάνθης:Ενεργήστε-σαν-να-είναι-πανδημία,-ώστε-να-μην-τη-δούμε-να-συμβαίνει

«Ο κορωνοϊός στην περιοχή μας βρίσκει αντίσταση στην εξάπλωσή του. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί το πιθανότερο είναι να μην καταφέρουν τελικά να εμποδίσουν τον ιό. Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων μέσα στις επόμενες δύο τρεις εβδομάδες.» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης και σημειώνει «Η χώρα μας έχει λάβει αυστηρά προληπτικά μέτρα στην προσπάθεια να αποτρέψει τη διασπορά της νόσου Covid-19. Παρά το γεγονός ότι ο ιός δεν κυκλοφορεί ευρέως στον πληθυσμό, οι επόμενοι δύο μήνες είναι κρίσιμοι.»

Στην ίδια ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης τονίζει ότι: «Πρέπει να δοθεί χρόνος στο σύστημα υγείας να προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα.»

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση σημειώνεται: Στην επόμενη φάση, τα κρούσματα του ιού με ήπια συμπτώματα, δεν θα νοσηλεύονται αλλά θα παρακολουθούνται στο σπίτι από τους θεράποντες ιατρούς τους. Η παραμονή στο σπίτι ασθενών που εμφανίζουν το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης, έχει στόχο τον περιορισμό της επιδημίας.

Είναι σημαντικό να πειθαρχήσουμε όλοι. Απαιτείται υψηλό αίσθημα προσωπικής ευθύνης. Η κοινωνία στην περιοχή μας είναι πολυπολιτισμική. Μπροστά στην ασθένεια είμαστε όλοι ίσοι, ανεξαρτήτου θρησκείας, καταγωγής και οικονομικής κατάστασης.

Ακολουθούν πρακτικές οδηγίες:

– Μειώστε στο ελάχιστο συναθροίσεις, μετακινήσεις, χειραψίες. Μείνετε στο σπίτι, μην επαναπατρίζετε τα παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό ή σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα.

– Αν έχετε αρρωστήσει και υπάρχει ανάγκη να βγείτε έξω φορέστε μια ιατρική μάσκα για να προστατεύσετε τους άλλους.

– Αν είστε άρρωστοι με μέτρια συμπτώματα γρίπης μείνετε στο σπίτι, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας, μην πάτε στο νοσοκομείο αφήστε χώρο για πιο σοβαρές περιπτώσεις. Πιθανότατα έχετε γρίπη, αλλά ακόμα και αν είναι κορωνοϊός δεν υπάρχει θεραπεία ούτε κάποια ειδική φροντίδα που μπορεί να παρέχει το νοσοκομείο σε περιπτώσεις μέτριου κινδύνου. Αφήστε τα κρεβάτια ελεύθερα για εκείνους που χρειάζονται οξυγόνο και συσκευές αναπνοής.

– Αντιμετωπίστε κάθε επιφάνεια σαν να είναι μολυσμένη, πλένετε συχνά τα χέρια σας, αγγίζετε όσο λιγότερο μπορείτε το πρόσωπό σας.

– Αντιμετωπίστε το κινητό σας σαν να είναι μολυσμένο και απολυμαίνετέ το με μαντηλάκια.

«Όλα έχουν να κάνουν με τον αριθμό των μολύνσεων. Αν τον επιβραδύνουμε τότε τα νοσοκομεία μας δεν θα μπουκώσουν και ο βαθμός θνησιμότητας θα είναι χαμηλότερος.» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση η οποία καταλήγει ως εξής: «Συμπερασματικά: Μην πανικοβάλλεστε αλλά μην υποτιμάτε την κατάσταση. Ενεργήστε με γνώμονα τη λογική, μειώστε στο ελάχιστο την εξάπλωση για να προστατεύσετε τους άλλους. Απολαύστε το χρόνο με τους δικούς σας ανθρώπους. Ενεργήστε σαν να είναι πανδημία, ώστε να μην τη δούμε να συμβαίνει.»

Σχετικές αναρτήσεις

Καβάλα: Αναβολή βιβλιοπαρουσίασης

kavala247

Καβάλα: Αύριο η τριμερής για ΒΦΛ

kavala247

Δράμα: Ξεκινά το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα