Ελλάδα

Χρ. Σταμούλης: Η Εκκλησία πρέπει να ακολουθήσει τους κανόνες και τα μέτρα που προτείνει η Πολιτεία (audio)

Χρ.-Σταμούλης:-Η-Εκκλησία-πρέπει-να-ακολουθήσει-τους-κανόνες-και-τα-μέτρα-που-προτείνει-η-Πολιτεία-(audio)

Ο καθηγητής Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας του ΑΠΘ Χρυσόστομος Σταμούλης, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Ο κ. Σταμούλης αναφερόμενος στα ζητήματα και τον έντονο δημόσιο διάλογο για το αν θα πρέπει να ανασταλούν κάποιες εκκλησιαστικές δραστηριότητες, αρχικά επεσήμανε πως «υπάρχουν για όλα λύσεις όταν αναφερόμαστε σε ένα ζωντανό σώμα και η Εκκλησία μας είναι ένα ζωντανό σώμα», εκτιμώντας πως «τις τελευταίες μέρες (η Εκκλησία) έκανε βήματα πολλά».

Σχολίασε όμως την προτροπή του πρώην Μητροπολίτη Αιγιαλείας κ. Αβροσίου να ψεκαζόμαστε με αγιασμό, που μας καθιστά άτρωτους στον κορονοϊό, λέγοντας «η στάση και η δράση του Αμβρόσιου έχει πληγώσει την Εκκλησία κι έχει κάνει μεγάλη ζημιά σε μέλη του εκκλησιαστικού σώματος».

Όπως είπε ο καθηγητής, «αυτή τη στιγμή η Εκκλησία το μόνο που έχει να κάνει είναι να ακολουθήσει τους κανόνες και τα μέτρα τα οποία προτείνει η Πολιτεία για όλους τους Δημόσιους Φορείς». Εξηγώντας πως «η Εκκλησία θα πρέπει να λειτουργήσει μόνο με έναν ιερέα και έναν πιστό όπως προβλέπεται στην Κανονική μας Πράξη».

«Οι πιστοί θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους όπως και οι άπιστοι» είπε κατηγορηματικά ο κ. Σταμούλης, και ανέφερε ως παράδειγμα πως «οι δενδρίτες δεν είχαν κοινωνήσει επί χρόνια κι όμως είχαν την Χάρη του Θεού».

Ο καθηγητής Θεολογίας υπογράμμισε πως «είναι εκβιαστικό όχι μόνο στους ανθρώπους αλλά και απέναντι στον Θεό» να ζητάς από τον πιστό να αποδείξει την πίστη του με την Θεία Κοινωνία. «Προκαλούμε τον Θεό να μας δείξει ένα θαύμα λες και είναι επίδειξη τάπεργουερ. Είναι αδιανόητο!» είπε με έμφαση.

Ο κ. Σταμούλης είπε πως «η Εκκλησία έπρεπε να ανακοινώσει την αποχή για να αναδείξει το Μυστήριο της ευθύνης που κρίνεται από το μέγεθος και το ύψος της Αγάπης μας» προσθέτοντας πως «το Σάββατο έγινε για τον Άνθρωπο κι όχι ο Άνθρωπος για το Σάββατο». «Η Εκκλησία πάντα θεολογούσε στα όρια της ανάγκης της» υπογράμμισε ο καθηγητής.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετικές αναρτήσεις

Νεκρό βρέφος 11 μηνών από τη Συρία- Ανατριχιαστικές διαπιστώσεις του ιατροδικαστή

kavala247

ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα αίτησης Α21 για το επίδομα παιδιού

kavala247

Τηλεφώνημα του πρωθυπουργού σε μητέρα αυτιστικού παιδιού (video)

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα