Πολιτική

Διόρθωσαν το ρεπορτάζ οι NY Times – Σε επιφυλακή το ΥΠΕΞ για ψευδείς ειδήσεις (video)

Διόρθωσαν-το-ρεπορτάζ-οι-ny-times-–-Σε-επιφυλακή-το-ΥΠΕΞ-για-ψευδείς-ειδήσεις-(video)

Για οργανωμένη εκστρατεία δυσφήμισης της χώρας με την διοχέτευση ψευδών ειδήσεων σε ξένα ΜΜΕ κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές με αφορμή το δημοσίευμα των New York Times και τους ισχυρισμούς περί μυστικού κέντρου κράτησης στον Έβρο.

Για οργανωμένη εκστρατεία δυσφήμισης της χώρας, με την διοχέτευση ψευδών ειδήσεων σε ΜΜΕ των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας με αφορμή το μεταναστευτικό και την κρίση στον Έβρο, κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές με αφορμή και το περιστατικό με το δημοσίευμα των New York Times και τους ισχυρισμούς περί μυστικού κέντρου κράτησης στον Έβρο, με μοναδική πηγή όπως αποκαλύφθηκε, άτομο που έχει τουρκικό διαβατήριο.

Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν φίλα προσκείμενα άτομα, που εμφανίζονται ως πρόσφυγες, παραπλανώντας ακόμη και έγκριτα διεθνή ΜΜΕ, με στόχο να αποσείσουν τις ευθύνες για εργαλειοποίηση απελπισμένων ανθρώπων, τους οποίους υποκίνησαν με ψεύδη να παραβιάσουν τα ελληνικά σύνορα με στόχο να εκβιάσουν την Ευρώπη.

Οι πηγές του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών κάνουν ειδική αναφορά στο δημοσίευμα της 10ης Μαρτίου των New York Times για το οποίο υποχρεώθηκαν σε διόρθωση, με την παραδοχή ότι ο φερόμενος «Σύρος» πρόσφυγας, ο οποίος αποτέλεσε την μοναδική επώνυμη πηγή των συντακτών, έχει στην πραγματικότητα τουρκικό διαβατήριο.

Καθώς αντίστοιχες ψευδείς υποτιθέμενες πληροφορίες, όπως αυτή περί του θανάσιμου πυροβολισμού μετανάστη, έχουν διοχετευθεί σε ΜΜΕ και άλλων χωρών, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει κινητοποιηθεί ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για την εκστρατεία αυτή ψευδών ειδήσεων εις βάρος της Ελλάδας.

Οι διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με διαφάνεια, όπου η ελευθερία του Τύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένη και ουδείς παρεμβαίνει, ούτε λογοκρίνει δημοσιεύματα. Αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση των εκπροσώπων του Τύπου, εγχώριων και διεθνών ΜΜΕ, να ελέγχουν την εγκυρότητα των πληροφοριών που δημοσιεύουν και να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, μη αφήνοντας περιθώρια να καθίστανται αντικείμενα εκμετάλλευσης από κακόβουλους διακινητές ψευδών ειδήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με πρωτοβουλία της ομογενειακής οργάνωσης HALC έχουν σταλεί χιλιάδες επιστολές διαμαρτυρίας στους New York Times, ενώ και ο Αμερικανός βουλευτής Γκας Μπιλιρακης με επιστολή του στην εφημερίδα τονίζει ότι δεν πρέπει να επιτρέπουν οι σελίδες τους να χρησιμοποιούνται για την διακίνηση των τουρκικών κυβερνητικών θέσεων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετικές αναρτήσεις

Σε μέγιστο επίπεδο τα μέτρα φύλαξης των συνόρων – Στον Έβρο την Τρίτη ο πρωθυπουργός με Ευρωπαίους αξιωματούχους (video)

kavala247

Στον Π. Παυλόπουλο το παράσημο του Ολυμπιακού Τάγματος της ΔΟΕ

kavala247

2.000 προσλήψεις επαγγελματιών υγείας-Από 15 Μαρτίου οι αιτήσεις

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα