Κομοτηνή Περιφέρεια ΑΜΘ

Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης: Μην αναζητείτε τεστ για τον κορονοϊό χωρίς ιατρική παραπομπή

Ιατρικός-Σύλλογος-Ξάνθης:-Μην-αναζητείτε-τεστ-για-τον-κορονοϊό-χωρίς-ιατρική-παραπομπή

Ο Ι.Σ. Ξάνθης καλεί τους πολίτες να μην επισκέπτονται τις ιδιωτικές δομές υγείας (ιατρεία-εργαστήρια) για προληπτικές εξετάσεις και προβλήματα υγείας που μπορούν να περιμένουν. Κινδυνεύουν να μεταδώσουν ή να προσβληθούν από κορωνοϊό, ειδικά τα άτομα με χρόνια νοσήματα και


ηλικιωμένοι.

Όταν έχουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον γιατρό τους. Να μην αναζητούν τεστ για τον κορονοϊό χωρίς ιατρική παραπομπή.

Καλεί τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα (ιατρεία και εργαστήρια) να εξετάσουν μόνο επείγοντα περιστατικά λαμβάνοντας μέτρα προστασίας ατομικής και των εξεταζομένων. Επίσης να είναι σε τηλεφωνική επικοινωνία με περιστατικά που παραμένουν στο σπίτι, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση του νοσοκομείου και δίνοντας την ευκαιρία στο δημόσιο σύστημα να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Οι οδηγίες αυτές πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι προαιρετικές αλλά υποχρεωτικές. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι συντονισμένες και άμεσες για να παραμείνει η κατάσταση υπό έλεγχο και να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα της έκτασης που βλέπουμε σε άλλες χώρες. Οι παραπομπές στο νοσοκομείο να γίνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Σχετικές αναρτήσεις

Αν.Μ.Θράκη: 74 παραβάσεις και διοικητικά πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις

kavala247

Στα χέρια της Αστυνομίας σπείρα για δεκάδες διαρρήξεις σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη

kavala247

Κομοτηνή: 1-12-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα