Ελλάδα

Aναχώρησε από τη Λέσβο το αρματαγωγό Ρόδος για κλειστές δομές της ενδοχώρας

aναχώρησε-από-τη-Λέσβο-το-αρματαγωγό-Ρόδος-για-κλειστές-δομές-της-ενδοχώρας

Με 450 πρόσφυγες και μετανάστες που δεν έχουν το δικαίωμα υποβολής ασύλου, αναχώρησε νωρίς σήμερα το μεσημέρι, από το λιμάνι της Μυτιλήνης , 11μερες μετά, το αρματαγωγό Ρόδος. Προορισμός, κλειστές δομές στην ηπειρωτική χώρα. Οι υπόλοιποι 58 πρόσφυγες , που δεν χωρούν στο πλοίο, παραμένουν κρατούμενοι στο νησί.

Νωρίτερα η αστυνομία σχεδίαζε να μετακινήσει στο ΠΡΟΚΕΚΑ του ΚΥΤ της Μοριας τους πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στις ακτές της Δυτικής Λέσβου τις προηγούμενες, ημέρες και που ακόμα βρίσκονται στις παραλίες, όμως συνάντησε την αντίδραση του δήμου Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα 42 άνθρωποι βρίσκονται από τις 5 Μαρτίου στη Σκάλα Σκαμιάς, 27 στο Μόλυβο έφτασαν μετά από διάσωση την Πέμπτη το βράδυ και 25 έφτασαν χτες στο Ακρωτήρι Κόρακας. Ο δήμαρχος Μυτιλήνης μαζί με αντιδημάρχους και προέδρους των γύρω από το ΚΥΤ κοινοτήτων, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον εισαγγελέα και εμπόδισαν τη μεταφορά.

Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, με τους δύο δήμους να μη συνεργάζονται. Χθες για να διαμαρτυρηθεί για τους μετανάστες που παραμένουν στην παραλία, στον εισαγγελέα βρέθηκε και ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου.

Ρεπορτάζ, Μυτιλήνη: Μυρσίνη Τζινέλλη

Σχετικές αναρτήσεις

Επίθεση σε ομάδα ΔΙΑΣ έξω από την ΑΣΟΕΕ

kavala247

ΣΥΡΙΖΑ: Διγλωσσία και έλλειψη στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική

kavala247

Επίσημη ενημέρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (live)

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα