Κομοτηνή Περιφέρεια ΑΜΘ

Δήμος Κομοτηνής: Προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Δήμος-Κομοτηνής:-Προληπτικά-μέτρα-για-την-αντιμετώπιση-του-κορονοϊού

Στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των πολιτών από τα αρμόδια τμήματα των Υπηρεσιών του Δήμου, θα ισχύουν τα εξής:


Ο Δήμος Κομοτηνής καλεί τους συμπολίτες του να ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο και τις υπηρεσίες του. Μετά και τις ανακοινώσεις και τα νέα μέτρα για κλείσιμο πλήθους καταστημάτων, ο Δήμος Κομοτηνής προτρέπει τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Ως προς τις υποθέσεις των πολιτών:

Α. Για όσα θέματα και υποθέσεις δεν έχουν έκτακτο ή επείγοντα χαρακτήρα ο Δήμος Κομοτηνής προτρέπει τους πολίτες να μην προσέρχονται στις υπηρεσίες. Η άσκοπη μετακίνηση και προσέλευση στο Δημαρχείο Κομοτηνής δεν ωφελεί κανέναν, ειδικά από τη στιγμή που υφίστανται τρόποι εξυπηρέτησης όσων συμπολιτών χρειαστούν δημοτικές υπηρεσίες.

Β. Όσα ζητήματα δεν είναι δυνατόν να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά ή με άλλο εξ αποστάσεως τρόπο, από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, οι υπηρεσίες θα εξυπηρετούν με προσωπικό ασφαλείας και ΜΟΝΟ κατόπιν τηλεφωνήματος και ραντεβού.

Η απόφαση αυτή θα ισχύει για όλην την περίοδο λήψης των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, εκτός εάν υπάρξει τροποποίησή της.


Επομένως, οι συμπολίτες για να εξυπηρετούνται καλύτερα, θα πρέπει πρώτα να επικοινωνούν τηλεφωνικά για τις συγκεκριμένες υποθέσεις τους και για ραντεβού με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου στον παρακάτω αριθμό: 2531352400,


Για θέματα Δημοτολογίου – Ληξιαρχείου.


Για θέματα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.


Για θέματα Εμπορικών Δραστηριοτήτων.


Για θέματα Οικονομικών γενικά.

Ειδικά για το θέμα της δήλωσης των τ.μ., η διά ζώσης διαδικασία διόρθωσης και η έκδοση βεβαίωσης ΤΑΠ αναστέλλεται, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, έως τις 30 Ιουνίου.


Κατ’ εξαίρεση, θα εξυπηρετούνται πολίτες που για σημαντικό λόγο χρειάζονται τις απαραίτητες βεβαιώσεις, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού στα τηλ: 2531352400.


Επίσης, οι πολίτες καλούνται να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα για υποθέσεις τους που αφορούν:


Κοινωνική Μέριμνα, στα τηλ: 2531083344


Παιδεία – Πολιτισμό & Αθλητισμό, στα τηλ: 2531031022


ΔΗΠΕΘΕ, στα τηλ: 2531037770


ΚΕΜΕΑ, στα τηλ: 2531023175


Αναπτυξιακή ΑΕ Καραθεοδωρή, στα τηλ: 2531023165


Γευσιγνωσία, στα τηλ: 2531071545


Νέστορος Τσανακλή, στα τηλ: 2531080125


ΔΕΥΑΚ, στα τηλ: 2531025555


Πολεοδομία, στα τηλ: 2531350345


Καθαριότητα – Ηλεκτροφωτισμό & πράσινο, στο τηλ: 2531022810

Για κάθε άλλη πληροφορία στη Γραμμή του Δημότη, τηλ: 2531082177

Όμως, εάν παρίσταται ανάγκη και οι πολίτες προσέρχονται σε υπηρεσίες, θα πρέπει να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες επαφές, τηρώντας ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ τους ατομικούς κανόνες υγιεινής για την αποτροπή της διασποράς της νόσου (αποφυγή κοντινής επαφής, αποφυγή κοινής χρήσης των στυλό και προσωπικών αντικειμένων, αποφυγή συνωστισμού στις αίθουσες αναμονής, κ.ά).

Οι πολιτικοί γάμοι που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες 14 ημέρες στο Δημαρχιακό Μέγαρο θα γίνουν με την παρουσία μόνο των δύο μαρτύρων κατά τη διάρκεια της τελετής.


Όσον αφορά στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) ισχύουν τα εξής:


Λόγω της εφαρμογής των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) από Δευτέρα 16/03/2020 και μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης, θα λειτουργεί μόνο κατά την πρωινή βάρδια, ήτοι:


– Από Δευτέρα έως Παρασκευή 7:30 π.μ. – 15:00 μ.μ.


Επισημαίνεται, ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του www.ermis.gov.gr και να αιτούνται πιστοποιητικά και βεβαιώσεις μέσω αυτής της εφαρμογής, η οποία έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί για τον σκοπό αυτό και ενημερώνεται καθημερινά με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που καλύπτουν όλο το εύρος του Δημόσιου Τομέα και οι οποίες θα τους αποστέλλονται στην ηλεκτρονική σας θυρίδα (προσωπικό e-mail) ή στην ταχυδρομική διεύθυνση που επιθυμείτε με χρέωσή σας.

Για την τηλεφωνική εξυπηρέτησή σας μπορείτε να επικοινωνείτε στα κάτωθι τηλέφωνα:


Α) Για το ΚΕΠ επί της Πλατείας Ειρήνης : 25313 -50001, -50003, -50005, -50009, -50010, -50011, -50012, -50015, -50016 και στο email: [email protected]


Β) Για το παράρτημα ΚΕΠ στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας: 25313 -50121, -50272, -50273, -50275, -50276, -50122 και στο email: [email protected]


2) Υποβάλλετε αιτήσεις στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Εθνικής Πύλης ΕΡΜΗΣ, παραλαμβάνοντας τα αποτελέσματα (πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λ.π.) ως εξής:


Για τα πιστοποιητικά γεννήσεως και οικογενειακής καταστάσεως η παραλαβή είναι άμεση και μπορείτε να τα εκτυπώσετε στον εκτυπωτή σας.


Για τις ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως γάμου και θανάτου υποβάλλετε το αίτημά σας ηλεκτρονικά στην ως άνω Πύλη, δηλώνετε το ΚΕΠ από το οποίο επιθυμείτε την παραλαβή του αιτηθέντος εγγράφου, το ΚΕΠ θα το ανεβάζει στην ηλεκτρονική σας θυρίδα και θα το εκτυπώνετε.


Για τις βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας υποβάλλετε ηλεκτρονικά το αίτημά σας στο ΚΕΠ στο οποίο επιθυμείτε επισυνάπτοντας στην αίτησή σας φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και το έντυπο του Ε9 στην τρίτη σελίδα του οποίου είναι δηλωμένη η διεύθυνση της κύριας κατοικίας σας. Τη βεβαίωσή σας όταν είναι έτοιμη θα μπορείτε να την εκτυπώνετε από την ηλεκτρονική σας θυρίδα.


Από το gsis.gr. μπορεί να εκδοθεί το e-παράβολο που χρειάζεται για ανανέωση των αδειών οδήγησης, για έκδοση διαβατηρίου, για έκδοση ταυτότητας κ.λ.π.


Απο το oaed.gr. μπορεί να γίνει η ανανέωση των δελτίων ανεργίας και η έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας.


Από το stratologia.gr. με τους κωδικούς του taxisnet δίνεται η δυνατότητα υποβολής αιτημάτων όπως η απογραφή στρατευσίμων γεννηθέντων το 2002 , η αίτηση αναβολής λόγω σπουδών ή διακοπής αναβολής καθώς και αίτηση χορήγησης πιστοποιητικών στρατολογικής κατάστασης.

Ο Δήμος Κομοτηνής με αίσθημα ευθύνης ζητά τη συνεργασία κάθε πολίτη, κάθε ηλικίας.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Σχετικές αναρτήσεις

Πανσερραϊκός: «Άγιος Βασίλης» ο Γκούρτσας και ποδαρικό με το δεξί για τα «λιοντάρια»

kavala247

Νίκος Ανταμπούφης: Δρομολογείται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές των λυκείων της Ξάνθης

kavala247

Ιλ. Αχμέτ: Επτά ερωτήσεις-προτάσεις για την στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων από τον κορονοϊό

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα