Κομοτηνή Περιφέρεια ΑΜΘ

Κομοτηνή: 15-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κομοτηνή:-15-3-2020-ΕΡΤ-Ειδήσεις

5 Παραβάσεις στην αν. Μ.Θράκη

Σαρώνουν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για τους απείθαρχους που παραβιάζουν τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Μέχρι στιγμής, έχουν βεβαιωθεί 5 παραβάσεις στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν χώρους για τους οποίους ισχύει το μέτρο προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Έκκληση από τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης

Ο Ι.Σ. Ξάνθης καλεί τους πολίτες να μην επισκέπτονται τις ιδιωτικές

δομές υγείας (ιατρεία-εργαστήρια) για προληπτικές εξετάσεις και προβλήματα υγείας που μπορούν να περιμένουν. Κινδυνεύουν να μεταδώσουν ή να προσβληθούν από κορωνοϊό, ειδικά τα άτομα με χρόνια νοσήματα και ηλικιωμένοι. Όταν έχουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον γιατρό τους. Να μην αναζητούν τεστ για τον κορωνοϊό χωρίς ιατρική παραπομπή.

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείο Θράκης κρούει τον κώδωνα

Κλειστά για το κοινό αποφάσισε να παραμείνουν τα γραφεία του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης από αύριο Δευτέρα (16-3-2020) μέχρι νεωτέρας. Οι πελάτες θα εξυπηρετούνται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Η διακίνηση των εγγράφων, σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος και η Γεν. Γραμματέας Χρήστος Α. Τερζίδης και Όλγα Χαϊτόγλου Χατζησωτηρίου θα πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση με ηλεκτρονικό τρόπο. Η παραμονή στους χώρους εργασίας των συμβαλλομένων στις εξαιρετικές περιπτώσεις, που θα κριθεί απαραίτητη η παρουσία τους θα πρέπει να είναι η μικρότερη δυνατή χρονικά.

Α. Τσαπέκος, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης: Να τηρούμε αυστηρά τους κανόνες υγιεινής και όσα μέτρα ανακοινώνονται από τον υπουργείο υγείας και τον ΕΟΔΥ

Παρέμβαση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο F/B για το θέμα του Κορωνοϊου έκανε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κος Αλέκος Τσαπέκος καλώντας όλους να επιδείξουν προσοχή και υπευθυνότητα. «Το πρόβλημα δεν είναι κυρίως εάν θα κολλήσουμε τον κορωνοιό, αλλά εάν εντός μικρού χρονικού διαστήματος έχουμε μεγαλύτερο αριθμό συνανθρώπων μας (που θα χρειάζονται νοσηλεία στο σύστημα υγείας) από εκείνον που μπορεί να εξυπηρετήσει το σύστημα . Αυτός είναι και ο λόγος που λαμβάνονται όλα αυτά τα μέτρα . Να μπορούν όλοι όσοι νοσήσουν (και χρειάζονται νοσηλεία ) να βρουν κρεβάτι.» τονίζει ο κος Τσαπέκος εξηγώντας πως τα μέτρα στοχεύουν στο «να έχουμε κρούσματα όσο γίνεται λιγότερα σε αριθμό και σε βάθος χρόνου ! Όχι πολλά σε μια μέρα!»

Αποτροπή Εξάπλωσης της επιδημίας του κορωναϊού COVID-19 – Μέτρα ατομικής και ομαδικής προστασίας κατά την λειτουργία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ τονίζει πως κατ’ απόλυτη προτεραιότητα κάθε συναλλαγή με το κοινό θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικών μέσων (π.χ τηλέφωνο, Fax, e-mail ). Τα εισερχόμενα έγγραφα (π.χ αίτηση,) προς τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, θα πρέπει να κατατίθενται ηλεκτρονικά. Με τον ίδιο τρόπο εκδίδονται και τα συνοδευτικά έγγραφα, οι απαντήσεις κλπ των υπηρεσιών και αποστέλλονται στο mail ή Fax του αιτούντος πολίτη . Στο χώρο σφαγής των σφαγείων, στις εγκαταστάσεις παραγωγής επεξεργασίας, και τυποποίησης δεν εισέρχεται κανείς άλλος πλην του κτηνιάτρου και του προσωπικού που εργάζεται εκεί. «Παρακαλούνται οι υπάλληλοι, κτηνοτρόφοι, έμποροι και επαγγελματίες του κλάδου να ακολουθούν πιστά τον νέο τρόπο συναλλαγής με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για την προστασία όλων μας.» αναφέρει.

Χωρίς λαϊκές αγορές και στο δήμο Αρριανών

Ο Δήμος Αρριανών αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, των Λαϊκών Αγορών που λειτουργούν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αρριανών (Λ.Α. Αράτου – Λ.Α. Αρριανών και Λ.Α. ΦΙλλύρας) για το χρονικό διάστημα από 16-03-2020 έως και 22-03-2020.

Επισημάνσεις για την περιφρούρηση της υγείας αγροτών, εργαζομένων των ΚΥΔ και της Δημόσιας Υγείας

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης συνιστά και επισημαίνει στους αγρότες της πατρίδας μας αλλά και στους εργαζόμενους των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) την αυτονόητη υποχρέωσή τους για την κατά γράμμα τήρηση των μέτρων των αρμόδιων αρχών για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού. Για τον λόγο αυτό συστήνει η υποδοχή των παραγωγών στα κατά τόπους ΚΥΔ να γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού ως πρακτική αποφυγής του συνωστισμού, ενώ όσοι παραγωγοί προσέρχονται χωρίς ραντεβού να ενημερώνονται για την αναγκαιότητα τήρησης της προβλεπόμενης διαδικασίας και να αποχωρούν από το σημείο.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο 1ο ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Εθελοντές Αιμοδότες θα μπορούν να προσέρχονται στο 1ο ΚΑΠΗ Κομοτηνής για να προσφέρουν το αίμα τους την Δευτέρα 16/3/2020 και στις 23/3/2020 από 10:00 π.μ.-13:30 μ.μ. για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αιμοδοτών, ώστε να μη μειωθούν οι αιμοληψίες και δημιουργηθεί πρόβλημα στην επάρκεια αίματος. Οι αιμοδότες μπορούν άφοβα να προσφέρουν αίμα εφόσον: Δεν έχουν έρθει σε στενή επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα της εν λόγω λοίμωξης. Δεν έχουν ιστορικό ταξιδιού σε προσβεβλημένες από τον COVID-19 περιοχές με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα. Δεν έχουν συμπτώματα ίωσης ή/και οποιασδήποτε κλινικά αποδεδειγμένης αναπνευστικής νόσου.

Ανακοίνωση με αφορμή τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι πολίτες που επιθυμούν να προβούν στην έκδοση δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, Θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν με την αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να καθοριστεί συγκεκριμένη ώρα προσέλευσης για την εξυπηρέτησή τους. Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των αρμόδιων Υπηρεσιών Ασφάλειας για την έκδοση ταυτοτήτων ενώ στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Διαβατηρίων (www.passport.gon.gr) των αντίστοιχων Γραφείων Διαβατηρίων.

Ελληνοτουρκική μεθόριο

Δέκα αντιασφυξιογόνες μάσκες υψηλών προδιαγραφών

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Η Αρμενική Κοινότητα Κομοτηνής εκφράζοντας την εκτίμησή της προς την Ελληνική Αστυνομία προέβη σε δωρεά προς την ΕΛΑΣ. Παρέδωσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης δέκα αντιασφυξιογόνες μάσκες υψηλών προδιαγραφών για την ενίσχυση του έργου που επιτελεί η Α.Δ. Ροδόπης στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Κοινωνία

Αιτήσεις για την διαμονή σε παιδικές κατασκηνώσεις

Ξεκινά την Τρίτη 17 Μαρτίου στις 08:00 η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων της Επιταγής Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα έτους 2020, το οποίο θα υλοποιηθεί από την 15η Ιουνίου 2020 έως την: α) 3η Σεπτεμβρίου 2020 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) 10η Σεπτεμβρίου 2020 για τα παιδιά με αναπηρία. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, γίνεται αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Εργασία

Προσλήψεις αρχαιοφύλακα

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός ατόμου ειδικότητας ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης Ημερήσιων Φυλάκων Αρχαιοτήτων εξέδωσε ο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης. Το άτομο που θα επιλεγεί θα κληθεί να υπογράψει σύμβαση διάρκειας πέντε μηνών και θα απασχοληθεί στο Αρχοντικό Ταβανιώτη κα στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας.

Σχετικές αναρτήσεις

Καβάλα: Κινητοποιήσεις στον χώρο της εκπαίδευσης

kavala247

Κομοτηνή: Ένας Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης λάτρης των Ελληνικών βουνών

kavala247

Σέρρες: Συγκέντρωση παιδικών βιβλίων και εκπαιδευτικών παιχνιδιών

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα