Πολιτική

‘Εκτακτη επιστολή 9 ηγετών προς Κομισιόν- Συνυπογράφει ο Κυρ. Μητσοτάκης (video)

‘Εκτακτη-επιστολή-9-ηγετών-προς-Κομισιόν-Συνυπογράφει-ο-Κυρ.-Μητσοτάκης-(video)

Οι 9 ηγέτες κάνουν λόγο για «πρωτοφανή απειλή που απαιτεί έκτακτα μέτρα» για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19, προτείνουν την έκδοση ευρω-ομολόγου ώστε να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, ζητούν την ενίσχυση όλων των δομών υγείας και καλούν τις κυβερνήσεις να συντονιστούν για να αποτραπεί ο κίνδυνος επανεισαγωγής του ιού, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να διασφαλιστεί το εμπόριο και η παραγωγή βασικού ιατρικού εξοπλισμού και μέσων προστασίας. «Είναι η ώρα να σχεδιάσουμε και πάλι το κοινό μας μέλλον. Ας προχωρήσουμε μπροστά χωρίς δισταγμούς», καταλήγουν στην επιστολή τους ο Πρόεδρος της Γαλλίας και οι Πρωθυπουργοί Ελλάδας, Βελγίου, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Λουξεμβούργου, Πορτογαλίας και Σλοβενίας.

Οι ηγέτες 9 κρατών της ΕΕ, μεταξύ αυτών και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καλούν την Ένωση να «εξερευνήσει άλλα εργαλεία όπως συγκεκριμένη χρηματοδότηση δαπανών που συνδέονται με τον κορονοϊό στον προϋπολογισμό της ΕΕ» για το 2020 και το 2021 και να δημιουργήσει κορονο-ομόλογα, προκειμένου να διαθέσει σημαντικά κονδύλια μπροστά στην υγειονομική κρίση.

«Πρέπει να εργαστούμε σε έναν κοινό χρεωστικό τίτλο που θα εκδοθεί από κάποιον ευρωπαϊκό θεσμό προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα στην αγορά προς όφελος όλων των Κρατών μελών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημίες που θα προκληθούν από τον κορονοϊό» επισημαίνεται στην επιστολή με ημερομηνία 25 Μαρτίου.

«Αυτός ο κοινός χρεωστικός τίτλος θα πρέπει να είναι επαρκούς μεγέθους και διάρκειας προκειμένου να είναι πλήρως αποτελεσματικός και να αποφευχθεί ο κίνδυνος αναχρηματοδότησης τώρα ή στο μέλλον» επισημαίνεται.

Ερτ1-Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Σχετικές αναρτήσεις

Τροπολογία για αφαίρεση βαθμών αντί υποβιβασμού-Την Τετάρτη η ονομαστική ψηφοφορία (video)

kavala247

Στέλλα Κυριακίδου στην ΕΡΤ: Να μην ενδώσουμε στον πανικό για τον Covid-19 (video)

kavala247

Συνάντηση ηγεσίας του υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τους δημάρχους των «λιγνιτικών» δήμων

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα