Κόσμος

ΠΟΥ: Οι χώρες που έχουν επιβάλει περιορισμούς «έχουν μια δεύτερη ευκαιρία» έναντι του Covid-19

ΠΟΥ:-Οι-χώρες-που-έχουν-επιβάλει-περιορισμούς-«έχουν-μια-δεύτερη-ευκαιρία»-έναντι-του-covid-19

Οι χώρες που έχουν επιβάλει μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας στους πολίτες τους για να αποτρέψουν την εξάπλωση της πανδημίας πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον χρόνο για να επιτεθούν στον νέο κορονοϊό, προέτρεψε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Με το να ζητάμε από τον κόσμο να μείνει στο σπίτι και να απαγορεύουμε τις μετακινήσεις αγοράζουμε χρόνο και μειώνουμε τις πιέσεις στα συστήματα υγείας. Από μόνα τους αυτά τα μέτρα δεν θα εξαλείψουν τις πανδημίες. Καλούμε όλες τις χώρες να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον χρόνο για να επιτεθούν στον ιό», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκρεμπεγέσους στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στη Γενεύη.

“More than 150 countries & territories still have fewer than 100 cases.

By taking the same aggressive actions now, these countries have the chance to prevent community transmission & avoid some of the more severe social & economic costs seen in other countries”-@DrTedros #COVID19

— World Health Organization (WHO) (@WHO) March 25, 2020

Οι χώρες θα πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό και να εκπαιδεύσουν τους εργαζόμενους στα συστήματα δημόσιας υγείας και φροντίδας, αλλά και να εφαρμόσουν συστήματα για να εντοπίσουν κάθε ύποπτο κρούσμα, εντατικοποιώντας τους ελέγχους, πρόσθεσε.

Ο ιός αυτός είναι «πολύ επικίνδυνος» και ήδη έχουμε περισσότερους από 16.000 θανάτους, υπενθύμισε.

Ο χρόνος για να δράσουμε ήταν πριν από έναν με δύο μήνες, αλλά «σπαταλήσαμε» αυτό το πρώτο παράθυρο ευκαιρίας, συνέχισε ο Τέντρος. Τώρα όμως, είπε ότι ο κόσμος έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να καταστείλει και να ελέγξει την πανδημία και δεν πρέπει να την σπαταλήσει και αυτήν.

Media briefing on #COVID19 with @DrTedros. #coronavirus https://t.co/4xooJ592ys

— World Health Organization (WHO) (@WHO) March 25, 2020

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές αναρτήσεις

«Ουδέν σχόλιον» για το αίτημα ομολόγων κορονοϊού από το Βερολίνο

kavala247

Επελαύνει διεθνώς ο κορονοϊός-Εντατικοποίηση μέτρων προστασίας-Οι τελευταίες εξελίξεις (video)

kavala247

Επαφές Ρώσων και Τούρκων στρατιωτικών για το Ιντλίμπ

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα