Οικονομία

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ

Σε-λειτουργία-η-πλατφόρμα-για-την-ειδική-αποζημίωση-των-800-ευρώ

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι εργοδότες, που είτε έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους είτε πλήττονται, δηλώνουν τα στοιχεία των εργαζομένων τους, προκειμένου να καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

Πέρα από τους εργαζόμενους στους οποίους έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και δικαιούνται τα 800 ευρώ, οι επιχειρήσεις-εργοδότες υποχρεούνται να συμπεριλάβουν στην υπεύθυνη δήλωση και τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει λυθεί, από 1ης Μαρτίου 2020 έως 20 Μαρτίου 2020, είτε με καταγγελία από τους ίδιους, είτε με οικειοθελή αποχώρηση του εργαζόμενου.

Η διαδικασία για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, θα διαρκέσει ως το τέλος του μήνα, ενώ για τις επιχειρήσεις που πλήττονται η διαδικασία είναι «ανοικτή», καθώς προστίθενται συνεχώς νέοι ΚΑΔ.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους από την 1η Απριλίου, όπως διευκρίνισε χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Οι εργοδότες θα εισέλθουν στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ και μέσω της καρτέλας «Ειδικά έντυπα» θα διαλέξουν την επιλογή «Δηλώσεις Αναστολής Δραστηριοτήτων Εργοδοτών» και στη συνέχεια θα συμπληρώσουν τα απαραίτητα πεδία.

Σχετικές αναρτήσεις

«Ζεσταίνεται» η χριστουγεννιάτικη αγορά – Το ωράριο των καταστημάτων (video)

kavala247

Θετική η έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία (video)

kavala247

Υπ. Οικονομικών: Δύο δανειακές συμβάσεις του Δημοσίου με την ΕΤΕπ, ύψους 330 εκατ. ευρώ

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα