Πολιτική

Επιτάχυνση της παραγωγής αντισηπτικών από ελληνικές εταιρείες

Επιτάχυνση-της-παραγωγής-αντισηπτικών-από-ελληνικές-εταιρείες

Με δύο παρεμβάσεις η κυβέρνηση στοχεύει στην επιτάχυνση της εισαγωγής πρώτης ύλης για τα αντισηπτικά και στην παρασκευή τους από ελληνικές εταιρείες.

Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης:

– Με τροπολογία – που θα κατατεθεί μέσα στην ημέρα- γίνεται ταχύτερη η αδειοδότηση εταιρειών για να παράγουν αντισηπτικά

– Με άλλη απόφαση θα δίνεται ταχύτερα η έγκριση από τα τελωνεία της εισαγωγής αιθυλικής αλκοόλης (που είναι η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται).

Μιλώντας στην Ολομέλεια o υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε πως έχουν παραλάβει τα σούπερ μάρκετ 500.000 τεμάχια αντισηπτικών αλλά χρειαζόμαστε ένα εκατομμύριο. Με την τροπολογία για την ταχύτερη αδειοδότηση μπορούμε να φτάσουμε τις 800.000. Όσον αφορά στο θέμα της διατίμησης ο Αδ. Γεωργιάδης είπε πως μόνο η Κύπρος έχει πάρει ανάλογο μέτρο. Προσέθεσε μάλιστα πως σήμερα θα μπουν τα πρώτα πρόστιμα σε μια φαρμακαποθήκη, ενώ θα μπουν πρόστιμα και σε πρατήρια καυσίμων. Στην ανάγκη εξασφάλισης επάρκειας στα προϊόντα ατομικής προστασίας του γενικού πληθυσμού από τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο Νίκος Παππάς, σημειώνοντας πως πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα φαινόμενα αισχροκέρδειας και εκτόξευσης τιμών. “Δεν έχουμε διασφαλίσει τη διανομή υλικών πρώτης ανάγκης σε όλο τον πληθυσμό. Σας καλούμε να αλλάξετε ρότα. Δεν είναι ζήτημα αγοράς, είναι ζήτημα υγείας” σημείωσε και τόνισε πως “το 10% των κρουσμάτων αφορά υγειονομικούς. Πρέπει να προστατεύσουμε τα “στρατεύματα” μας»

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές αναρτήσεις

Τηλεδιάσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη με Αλ. Τσίπρα και Φ. Γεννηματά-Τόνισαν τη σημασία του «Μένουμε Σπίτι» (video)

kavala247

Συνάντηση Μητσοτάκη – Βρούτση: Ασφαλιστικό και μείωση ανεργίας στην ατζέντα (video)

kavala247

Στις Βρυξέλες ο Ν. Δένδιας – Συνάντηση Ευρωπαίων ΥΠΕΞ για Ιράκ και Λιβύη

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα