Κόσμος

ΝΑΤΟ: Με τηλεδιάσκεψη η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών

ΝΑΤΟ:-Με-τηλεδιάσκεψη-η-σύνοδος-των-υπουργών-Εξωτερικών

Στις 2 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, η οποία θα γίνει λόγω κορονοϊού μέσω «ασφαλούς» τηλεδιάσκεψης, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Θα προεδρεύσει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ενώ η Οάνα Λουνγκέσκου, η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν διαβουλεύσεων με τις 29 χώρες μέλη. Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι μίλησε με πολλούς υπουργούς και με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ.

Αρκετές χώρες ζητούσαν να μην γίνει η σύνοδος με φυσική παρουσία των υπουργών, καθώς είναι δύσκολο να μετακινηθούν αυτήν την περίοδο.

Στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, έχουν επίσης ληφθεί μέτρα και έχει περιοριστεί η πρόσβαση για τους επισκέπτες, τους δημοσιογράφους και το μη απολύτως αναγκαίο προσωπικό, ακολουθώντας τις συστάσεις που έχει επιβάλει η βελγική κυβέρνηση από τις 18 Μαρτίου. Μεταξύ άλλων, δεν μπορούν να μπουν στο κτίριο ούτε οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.

Η σύνοδος του Απριλίου, που αρχικά επρόκειτο να είναι διήμερη, θα επικεντρωθεί στις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η πανδημία στον αμυντικό προϋπολογισμό των συμμάχων. Θα συζητηθούν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στις αποστολές του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

«Η πανδημία είναι μια δοκιμασία για όλον τον κόσμο και οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ θα δείξουν ότι είναι αλληλέγγυοι και συνεχίζουν να εργάζονται από κοινού για να ανταποκριθούν στην κρίση», διαβεβαίωσε ο Στόλτενμπεργκ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Σχετικές αναρτήσεις

COVID-19: Αδιάκοπη μάχη σε παγκόσμιο επίπεδο (video)

kavala247

Απόφαση για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη θα λάβει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

kavala247

Άγκυρα: Δεν θα σταματάμε τους πρόσφυγες από τη Συρία-300 πρόσφυγες έτοιμοι να περάσουν στην Ελλάδα (video)

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα