Kavala247.gr | Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Ελλάδα

Υπό προϋποθέσεις η μετακίνηση προς τα νησιά-Με «υγειονομικό πρωτόκολλο» ο τουρισμός

Υπό-προϋποθέσεις-η-μετακίνηση-προς-τα-νησιά-Με-«υγειονομικό-πρωτόκολλο»-ο-τουρισμός

Εφαλτήριο για την επανεκκίνηση του τουρισμού αποτελεί ουσιαστικά η απελευθέρωση των μετακινήσεων προς τα νησιά. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα είναι αυστηρά, δεν φαίνεται, πάντως, να πτοούν τα μεγάλα ξένα πρακτορεία και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που ενθαρρύνουν τους ξένους τουρίστες να εμπιστευτούν την ασφάλεια της Ελλάδας αυτό το καλοκαίρι.

Επιτρέπεται από αύριο Δευτέρα 11 Μαΐου η μετακίνηση προς τα νησιά, και μεταξύ των νησιών, των ιδιοκτητών και των εργαζομένων μόνο σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας οι ανωτέρω μετακινήσεις επιτρέπονται, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενους με έγγραφη δήλωση των ιδίων και εφόσον πρόκειται για εργαζόμενους με έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη.

Στις ανωτέρω δηλώσεις/βεβαιώσεις υποχρεωτικά θα αναφέρονται:

α) Τα στοιχεία του αυτοαπασχολούμενου/ εργαζομένου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, ΑΜΚΑ).

β) Ο αριθμός πρωτοκόλλου του πιο πρόσφατου εντύπου που έχει συμπεριληφθεί ο εργαζόμενος και έχει υποβληθεί αυτό στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (όπως Ε3 πρόσληψης, Ε4 συμπληρωματικός πίνακας ωραρίου, Ε8 υπερωρίες, Ε9 πρόσληψη ορισμένου χρόνου).

γ) Το είδος της επιχείρησης με τον αντίστοιχο ΚΑΔ στον οποίο ανήκει.

δ) Ο ΑΦΜ της επιχείρησης.

ε) Ο τόπος- νησί εργασίας.

Οι εν λόγω δηλώσεις/βεβαιώσεις αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση έκδοσης του εισιτηρίου και επιβίβασης στο πλοίο. Ο επιβάτης υποχρεούται να τις έχει συνεχώς μαζί του για να τις επιδεικνύει σε κάθε έλεγχο.

Οι τουριστικοί προορισμοί σε… αναμονή

Τα όμορφα ελληνικά νησιά και οι λουτροπόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, περιμένουν να αρχίσουν να υποδέχονται επισκέπτες. Οι προετοιμασίες για το άνοιγμα των παραλιακών καταστημάτων και την τουριστική σεζόν έχουν αρχίσει και οι επαγγελματίες εστίασης ελπίζουν σύντομα να «στήσουν και πάλι στα πόδια τους» τις επιχειρήσεις τους.

Χρυσός κανόνας για να συγκρατήσει η χώρα δυνάμεις από τον τουρισμό του εξωτερικού, είναι η συνεπής τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

«Η ελπίδα για τις φετινές διακοπές έρχεται από την Ελλάδα»

Ψήφο εμπιστοσύνης από τα διεθνή ΜΜΕ παίρνει η χώρα μας: «Η ελπίδα για τις φετινές διακοπές έρχεται από την Ελλάδα» γράφει η γερμανική Bild, ενώ έμφαση στις ασφαλείς διακοπές στην Ελλάδα δίνουν η βελγική Le Soir και η γαλλική Le Figaro. Σε εκτενές άρθρο της Lauren Sloss με τίτλο «Τα Πρώτα Σημάδια Επιστροφής των Ταξιδιών», η ιστοσελίδα των New York Times, προβάλει την Ελλάδα με φόντο τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ρεπορτάζ: Σ. Φίλη

Σχετικές αναρτήσεις

Ενημέρωση ΓΓΠΠ-ΕΟΔΥ: Έξι νέα κρούσματα-Σύνολο 2.716-Κανείς θάνατος (video)

Kavala 247

Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτή – Κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ

Kavala 247

Λ. Μενδώνη στην ΕΡΤ: Επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει και συμμετοχή στο πολιτισμό (video)

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα