Kavala247.gr | Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρα: Κοτομπουκιές

Η-συνταγή-της-ημέρα:-Κοτομπουκιές

Υλικά Συνταγής


700 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλου (στήθος)


1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις


1 πρέζα μοσχοκάρυδο


αλάτι


φρεσκοτριμμένο πιπέρι


2 αυγά χτυπημένα


1 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη


3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη


σουσαμέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση


Για τις κοτομπουκιές, κόβουμε τα φιλέτα σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος δαχτύλου ή σε μικρές μπουκιές.

Βάζουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο σε μια σακούλα τροφίμων. Τοποθετούμε τα αυγά σε βαθύ πιάτο, χτυπημένα. Αναμειγνύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα σε ένα μπολ.

Στρώνουμε σε δίσκο αντικολλητικό χαρτί. Αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ένα ένα τα τινάζουμε και τα βουτάμε στο χτυπημένο αυγό. Αφήνουμε να στραγγίξει το αυγό και τα κυλάμε στη φρυγανιά με την παρμεζάνα. Τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια.

Αφήνουμε 30΄ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.

Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. σουσαμέλαιο σε ρηχό τηγάνι αντικολλητικό και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε για 3΄ τη μία πλευρά, γυρίζουμε απ’ την άλλη πλευρά και ροδίζουμε για 3΄-4΄ μέχρι να χρυσίσουν καλά. Ή μπορούμε να τα ψήσουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και βάζουμε μια λαμαρίνα να ζεσταθεί καλά. Τη λαδώνουμε με πινέλο και αραδιάζουμε τα παναρισμένα στικς. Ψήνουμε για 8΄-10΄ μέχρι να ροδίσουν και τα γυρνάμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για 8΄ περίπου. Σερβίρουμε με κέτσαπ.

Σχετικές αναρτήσεις

Η συνταγή της ημέρας: Smoothie φράουλα

Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά με μπρόκολο και αλλαντικά

Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Χυλοπίτες σουφλέ στο φούρνο

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα