Kavala247.gr | Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Ελλάδα

Nakba: Αναφορά στη θλιβερή Παλαιστινιακή επέτειο έκαναν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

nakba:-Αναφορά-στη-θλιβερή-Παλαιστινιακή-επέτειο-έκαναν-ΣΥΡΙΖΑ-και-ΚΚΕ

Πέρασαν 72 χρόνια από τη Nakba, που έχει μείνει στην ιστορία σαν θλιβερή επέτειος μνήμης για τους Παλαιστίνιους, όταν το 1948 μετά την επίθεση του Ισραήλ, καταστράφηκαν ολοσχερώς 415 Παλαιστινιακά χωριά, σκοτώθηκαν πάνω από 10.000 παλαιστίνιοι και δεκάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν, ενώ 760.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν δια της βίας.

Επιστολή στον πρέσβη της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο μνήμης της Nakba, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στον παλαιστινιακό λαό και υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το σχέδιο προσάρτησης στο Ισραήλ κατεχόμενων εδαφών της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη θέτει περαιτέρω εμπόδια στην ειρήνη και στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο Παλαιστινιακό, που να είναι σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι ο Α. Τσίπρας επανέλαβε τη στήριξή του στην επανέναρξη άμεσων και αξιόπιστων συνομιλιών, με στόχο τη λύση δύο κρατών που θα συνυπάρχουν ειρηνικά, στη βάση των συνόρων του 1967 και με πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ, καθώς και στις πρωτοβουλίες της διεθνούς κοινότητας για ειρήνη στην περιοχή.

Το ΚΚΕ

Σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρει: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης, που εδώ και 72 χρόνια διεξάγει έναν δίκαιο, πολύχρονο και ηρωικό αγώνα, μέσα σε εξαιρετικά δυσμενή συσχετισμό δύναμης.

Οι κομμουνιστές της Ελλάδας καταδικάζουμε τα εγκλήματα, που πραγματοποιεί σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού το Ισραήλ, έχοντας τη μεθοδευμένη και διαχρονική στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Με τη στάση του αυτή ο αμερικάνικος και ευρωενωσιακός ιμπεριαλισμός συμβάλει στην όξυνση της εγκληματικής επιθετικότητας του ισραηλινού κράτους στην Παλαιστίνη και ευρύτερα, στην περιοχή.

Το ΚΚΕ κατήγγειλε και το νέο αμερικάνικο σχέδιο, τονίζοντας ότι αυτό διατηρεί και θωρακίζει την ισραηλινή κατοχή, παραχωρεί την Ιερουσαλήμ στο κράτος του Ισραήλ, το οποίο προχωράει στην προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη, διατηρεί τους εποικισμούς.

Εκφράζουμε και σήμερα τη σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής. Αυτός ο δίκαιος αγώνας μπορεί να βρει την δικαίωση μέσα από τη συνέχιση της ανυπότακτης πάλης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων της περιοχής, με την ενίσχυση ταυτόχρονα της διεθνιστικής αλληλεγγύης και δράσης.

Για τον τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της.


Για την δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.


Για το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ,


Για την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.


Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

Σχετικές αναρτήσεις

Κίνητρα για ηλεκτροκίνητα ποδήλατα και αυτοκίνητα

Kavala 247

Αποκλείστηκε η Λεωφ. Αλεξάνδρας στο ύψος της Σούτσου λόγω ύποπτου κουτιού

Kavala 247

Κορονοϊός: Eπτά νέα κρούσματα – Κανένας θάνατος στη χώρα μας

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα