50χρονη φιλόλογος δούλευε σε οίκο ανοχής: Μια απίστευτη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη

Τι συνέβη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης

50χρονη φιλόλογος δούλευε σε οίκο ανοχής: Μια απίστευτη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη


Μια απίστευτη ιστορία αναδείχθηκε μέσω εκδίκασης υπόθεσης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το grtimes.gr, μια 50χρονη γυναίκα, φιλόλογος στο επάγγελμα, έχασε τη δουλειά εν μέσω πανδημίας και αναγκάστηκε να αναζητήσει εργασία στην υποδοχή ενός οίκου ανοχής, ώστε να εξασφαλίσει τα προς το ζην και να καταφέρει να σπουδάσει τον γιο της. Η 50χρονη γυναίκα κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων, για την αποτροπή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Συγκατηγορούμενή της ήταν και μία ιερόδουλη, η οποία δεν προσήλθε στο δικαστήριο.

Όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία, το περιστατικό διαδραματίστηκε την περίοδο της πρώτης καραντίνας. Τότε, οι πολίτες αναγκάστηκαν να παραμένουν στα σπίτια τους για να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού και τα καταστήματα κατέβασαν ρολά, μεταξύ αυτών και οι οίκοι ανοχής. Σε έλεγχο, αστυνομικοί εντόπισαν τις δύο γυναίκες μέσα σ’ ένα πορνείο της δυτικής Θεσσαλονίκης. Το κόκκινο φωτάκι ήταν σβηστό και η πόρτα κλειστή. Βεβαιώθηκαν όμως οι παραβάσεις γιατί οι δύο γυναίκες δεν έπρεπε να βρίσκονται μέσα στο οίκημα ενώ παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Tι είπε ο γιος

“Μου είπε ότι εργάζεται στη γραμματεία μιας υπηρεσίας και όχι στην υπηρεσία ενός οίκου ανοχής. Λόγω της οικονομικής κρίσης, δούλευε έτσι ώστε να με βοηθήσει στις σπουδές μου, στην οδοντιατρική. Εκείνη την περίοδο ολοκλήρωνα το μεταπτυχιακό μου. Έμαθα ότι η μητέρα μου εργαζόταν σε οίκο ανοχής όταν με πήρε ο δικηγόρος και μου είπε ότι βρίσκεται στο Αυτόφωρο” κατέθεσε ο γιος της 50χρονης και επισήμανε πως αν γνώριζε πού εργαζόταν η μητέρα του θα αναζητούσε ο ίδιος δουλειά, ως γκαρσόνι.

Στην απολογία της, η κατηγορούμενη ανέφερε ότι: “Ειδοποιηθήκαμε από την υπεύθυνη να πάμε να πάρουμε τα πράγματά μας γιατί οι οίκοι ήταν κλειστοί, λόγω κορονοϊού. Είδα τον ένστολο από το “ματάκι” και του άνοιξα την πόρτα. Δεν είχαμε να κρύψουμε κάτι… Η αστυνομία είναι για να μας προστατεύει”. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή και των δύο γυναικών οι οποίες τελικά αθωώθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.