Επιστήμη

AI for Good: Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του κοινού καλού

Το AI for Good Global Summit, είναι η κορυφαία πλατφόρμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την τεχνητή νοημοσύνη (AI), που προάγει τον διάλογο για την χρήση της, αναπτύσσοντας συγκεκριμένα έργα. Στόχος της είναι να εντοπίζει πρακτικές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης για να επιταχύνει την πρόοδο προς τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs), ενώ παράλληλα αναπτύσσει συνεργασίες έτσι ώστε αυτές οι εφαρμογές να έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο.

Η πλατφόρμα συνδέει τους καινοτόμους στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης με τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να συμβάλλει στην εύρεση και την υλοποίηση των λύσεων.

Η παγκόσμια σύνοδος κορυφής AI for Good ξεκίνησε το 2017 και πραγματοποιείται κάθε άνοιξη στη Γενεύη της Ελβετίας. Φέτος όμως, πραγματοποιείται ψηφιακά και θα διαρκέσει έως το τέλος του 2020. Η παγκόσμια αυτή διοργάνωση προσελκύει μια μεγάλη γκάμα εμπειρογνωμόνων της τεχνητής νοημοσύνης από τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό χώρο, ηγέτες επιχειρήσεων, επικεφαλής των υπηρεσιών του ΟΗΕ, υπουργούς, μη κυβερνητικές οργανώσεις, πολίτες και καλλιτέχνες.

«Απομένουν δέκα χρόνια για την επίτευξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Οι ηγέτες της τεχνητής νοημοσύνης και της ανθρωπιστικής δράσης θα συνεδριάσουν στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής AI for Good 2020 με την πρόθεση να διασφαλίσουν την επιτυχία των λύσεων που θα υιοθετηθούν», τονίζουν οι διοργανωτές.

Η διάσκεψη κορυφής συνδιοργανώνεται από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) των Ηνωμένων Εθνών και το Ίδρυμα XPRIZE, σε συνεργασία με την Ελβετία, τον Σύλλογο Μηχανημάτων Υπολογισμού (ACM) και μεγάλη γκάμα αδελφών οργανισμών του ΟΗΕ.

Σχετικά άρθρα

Παιδιά- καρκίνος: Κάλεσμα Κικίλια για εθελοντές δότες μυελού των οστών

Kavala 247

Η Κίνα εκτόξευσε την πρώτη της αποστολή στον Άρη

Kavala 247

Μπιλ Γκέιτς: «Μέχρι το τέλος του 2021 η πανδημία θα τελειώσει»

Kavala 247

H AstraZeneca αρχίζει πάλι τις δοκιμές του πειραματικού της εμβολίου – Διστακτικές ακόμα οι ΗΠΑ

Kavala 247

Σαρηγιάννης για Covid-19 στην Ελλάδα: Πολύ χειρότερη η κατάσταση από τις αρχικές μας προβλέψεις – Κρίσιμη η εφαρμογή των μέτρων

Kavala 247

Αυστηρό μήνυμα ΠΟΥ για ανοσία της αγέλης: Αδιανόητη στρατηγική

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα