Αλεξανδρούπολη: “Tο κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο” – Το νέο βιβλιοπαραμύθι του Β. Κάργα

Το νέο του παραμύθι, το τέταρτο κατά σειρά, με τίτλο «Το κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο», παρουσιάζει το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 11.30 το πρωί, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διδυμοτείχου ο δημοσιογράφος Βασίλη Κάργας. Το βιβλιο-παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού ,όπου μέσα από την αφήγηση μαθαίνουν για όλους τους ανέμους, τους ανέμους που έρχονται ... Περισσότερα www.ertnews.gr

Μάι 22, 2024 - 01:00
 0  16
Αλεξανδρούπολη: “Tο κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο” – Το νέο βιβλιοπαραμύθι του Β. Κάργα
exofilloanemosout

Το νέο του παραμύθι, το τέταρτο κατά σειρά, με τίτλο «Το κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο», παρουσιάζει το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 11.30 το πρωί, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διδυμοτείχου ο δημοσιογράφος Βασίλη Κάργας.

Το βιβλιο-παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού ,όπου μέσα από την αφήγηση μαθαίνουν για όλους τους ανέμους, τους ανέμους που έρχονται από τον Βορρά ,τον Νότο την Ανατολή, τη Δύση, τους ανέμους που μας παγώνουν τον χειμώνα και μας ζεσταίνουν το καλοκαίρι.

 Μέσα από την ιστορία της Μυρτώς, που αγαπά πολύ την ζωγραφική και έχει μια επιθυμία να γνωρίσει τους ανέμους και να τους  ζωγραφίσει με την βοήθεια του καπετάν Γιώργη, τα παιδιά θα μάθουν τα ονόματα και τις ιστορίες των ανέμων, που κουβαλούν.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τους ανέμους, για τα πολλά πρόσωπα του ανέμου, για τις διάφορες ονομασίες που δίνουμε για να περιγράψουμε τα χαρακτηριστικά, την ένταση και την κατεύθυνση των ανέμων καθώς και τα τοπικά ονόματα του ανέμου σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τα παιδιά επίσης μαθαίνουν και την κλίμακα μποφόρ, από τον τυφώνα μέχρι τη γλυκιά αύρα και την άπνοια.

«Θέλω αυτό το παραμύθι, αυτή η ιστορία, να εμπνεύσει τα παιδιά να αγαπήσουν την φύση και να ανακαλύψουν την μαγεία της τέχνης», είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας  μιλώντας για το  νέο του βιβλίο ο Βασίλης Κάργας και πρόσθεσε: «Τα τελευταία πέντε χρόνια που ασχολούμαι με την συγγραφή και την επαφή που έχω με τα παιδιά, αυτή η επαφή μου έχει προσφέρει ένα εξαιρετικό δώρο ,ένα μοναδικό δώρο, να μπορώ να βλέπω την ζωή μέσα  από τα μάτια των παιδιών. Έχω νοιώσει ότι τα παιδιά σου δίνουν  πολύ αγάπη και πολλά πράγματα  χωρίς να περιμένουν  ανταλλάγματα κάτι που δεν συμβαίνει με εμάς τους μεγάλους».

«Για να γράψω αυτό το βιβλίο  εμπνεύστηκα για  άλλη μια φορά  από την  11χρονη κόρη μου Ευαγγελίνα, που της αρέσει πολύ να ζωγραφίζει ,αλλά και από τον πολύπειρο ναυτικό τον καπετάν Γιώργη, που ζει στην Αλεξανδρούπολη και έχει ταξιδέψει σε όλα τα λιμάνια του κόσμου, τον οποίο και συνάντησα μέσα στο πολυταξιδεμένο σκαρί του  και μου αφηγήθηκε τις  ιστορίες των ανέμων», πρόσθεσε.

Την ονειρική  εικονογράφηση, που  ζωντανεύει τους χαρακτήρες του παραμυθιού, έχουν κάνει  ο Ραφαήλ Ελκάς και η Μαρία Νασοπούλου, ενώ το βιβλίο κυκλοφορεί από την ΑΡΤΕΟΝ εκδοτική.

www.ertnews.gr