Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021
Open Popup

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Alitalia τελευταία πτήση: Δάκρυα και χειροκροτήματα

Alitalia τελευταία πτήση: Η πτήση AZ 1586 της Alitalia ήταν η τελευταία για την ιστορική αεροπορικη εταιρεία

Η πτήση AZ 1586 της Alitalia που πραγματοποιήθηκε από το Κάλιαρι προς τη Ρώμη, ήταν και η τελευταία για την ιστορική αεροπορικη εταιρεία, καθώς μια εποχή έκλεισε όταν το αεροσκάφος Airbus 320 με 180 επιβάτες προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Fiumicino στις 23:22 τοπική ώρα σε κλίμα συγκίνησης με τον πιλότο σχεδόν δακρυσμένο να αποχαιρετά την εταιρεία και τους επιβάτες να χειροκροτούν. Η Alitalia, η οποία ιδρύθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1946 και έγινε μία από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη μέχρι τη δεκαετία του 1960, βρίσκεται σε παρακμή, χωρίς να έχει μπορέσει να απαλλαγεί από τις οικονομικές κρίσεις που είχε εισέλθει, ειδικά τα τελευταία 30 χρόνια. Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ιταλικές κυβερνήσεις έσωσαν την Alitalia από την πτώχευση παρέχοντας οικονομική βοήθεια.

Παρά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσει τη χρηματοδότηση, η Alitalia, στην οποία οι ιταλικές κυβερνήσεις έχουν μεταφέρει περίπου 13 δισεκατομμύρια ευρώ με τη μορφή δανείων έκτακτης ανάγκης τα τελευταία 20 χρόνια, μπόρεσε να συνεχίσει τις δραστηριότητές της μέχρι σήμερα χάρη σε αυτους τους πόρους. Αν και η Alitalia προσπάθησε να μειώσει το κόστος πτήσης μέσω συνεργασιών με την ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM και την Etihad Airways από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επηρεάστηκε αρνητικά από το ξέσπασμα του Covid-19 το 2020 και τα μέτρα καραντίνας που εφαρμόστηκαν.

Η νεοσύστατη “ITA” Με το κλείσιμο της Alitalia μετά την τελευταία της πτήση, η νεοσύστατη “ITA”, που περνά πάλι στην κυριότητα της ιταλικής κυβέρνησης με επένδυση 720 εκατ. ευρώ, θα γίνει από την Κυριακή η επίσημη αεροπορική εταιρεία της χώρας. Η νέα εταιρεία θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές με στόλο 52 αεροσκαφών. Ορισμένα από αυτά τα αεροσκάφη θα αγοραστούν από την Alitalia και μερικά θα είναι νέα.

Latest Posts

Μην χάσετε

Να κρατήσουμε επαφή

Για ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα, προσφορές και ειδικές ανακοινώσεις.