Η τελευταία του συμμετοχή πριν από την 38η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, ήταν στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, η οποία είχε διεξαχθεί μέσω διαδικτύου από την Αθήνα, με διοργανώτρια πόλη την Πετρούπολη της Ρωσίας.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι, τόσο ο Πρόδρομος, όσο και ο αδελφός του Θεοδόσιος Φωτιάδης, είχαν συμμετάσχει στο Μαθηματικό διαγωνισμό του «ΘΑΛΗ», που προηγείται του «ΑΡΧΙΜΗΔΗ». Με σχετικό δημοσίευμα του «Πρωινού Τύπου» στις 21 Μαΐου, αναφέραμε ότι τα δυο αδέρφια, συνεχίζουν να έχουν επιτυχίες σε Μαθηματικούς Διαγωνισμούς, και μάλιστα μέσα στο 2020 ο Πρόδρομος είχε λάβει το 1ο Βραβείο στον 37ο διαγωνισμό του «Αρχιμήδη», ενώ το 2019 στον 36ο Διαγωνισμό του «Αρχιμήδη» είχε επίσης κατακτήσει την πρώτη θέση.

Οι διαγωνισμοί της ΕΜΕ αποτελούν ένα καταξιωμένο θεσμό από τον οποίο επιλέγονται οι άριστοι και διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο από τα κατά τόπους παραρτήματα. Στους διαγωνισμούς αυτούς παίρνουν μέρος τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά και με τη συμμετοχή τους ιεραρχικά στις τρείς φάσεις «Θαλής», «Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης» επιλέγονται και συγκροτούνται οι εθνικές ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στις Ολυμπιάδες και Βαλκανιάδες  Μαθηματικών.

Όπως επεσήμανε ο πατέρας του, κ. Φωτιάδης, η επιτυχία του Πρόδρομου αφορά και στο σύνολο της προόδου του στο σχολείο, καθώς όσα παιδιά έχουν τέτοιες κατακτήσεις από τους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας, ως βραβείο στις επιδόσεις του, μπορούν να μη συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να επιλέξουν Σχολή (της σχετικής κατεύθυνσης) που επιθυμούν και να εισαχθούν απευθείας.

Με τη σειρά μας, η εφημερίδα μας να ευχηθεί και νέες επιτυχίες στον Πρόδρομο Φωτιάδη και ακόμα περισσότερες κατακτήσεις, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι και παιδί πολύτεκνης οικογένειας.