Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021
spot_img
Open Popup

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Δραματική η κατάσταση στο νοσοκομείο Δράμας επισημαίνουν οι γιατροί

Με μία αναισθησιολόγο μένει το Νοσοκομείο Δράμας μετά την παραίτηση της Διευθύντριας του Τμήματος. Είχε προηγηθεί τον Ιούλιο η αποχώρηση ενός αναισθησιολόγου για το Νοσοκομείο των Σερρών. Η εξέλιξη αυτή επιβαρύνει τη ήδη επιβαρυμένη λειτουργία του Ιδρύματος, αφού υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό μετά και τις αναστολές εργασίας.

Όπως επισημαίνουν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί της Δράμας, μετά την Γενική τους Συνέλευση, «ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί 100.000 κατοίκους του νομού, αλλά και μεγάλο όγκο ασθενών από γειτονικά χωριά του νομού Σερρών, εν μέσω μάλιστα του 4ου κύματος της πανδημίας, που πλήττει την περιοχή, δεν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του με το υπάρχον προσωπικό».

Σε ανακοίνωσή τους παραθέτουν τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό σε κάθε τμήμα του Νοσοκομείου, υπενθυμίζουν τον υπεράνθρωπο αγώνα που έδωσαν κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας αλλά και την απώλεια τριών συναδέλφων τους νοσηλευτών εκείνη την περίοδο.

Ξεκαθαρίζουν ότι με βάση τα δεδομένα είναι αδύνατη η λειτουργία του Νοσοκομείου Δράμας με έναν αναισθησιολόγο, αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία, δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει κλινική Covid19. Τονίζουν ότι ήδη υπάρχει μεγάλη δυσκολία και καθυστέρηση στη διαχείριση των ύποπτων περιστατικών Covid-19, καθώς δεν διενεργούνται πλέον PCR στο νοσοκομείο Δράμας με συνέπεια το αποτέλεσμα να καθυστερεί 2-3 μέρες, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την πιθανή ενδονοσοκομειακή διασπορά, ενώ υπάρχει και τεράστια καθυστέρηση στην προώθηση των θετικών περιστατικών στα νοσοκομεία αναφοράς, λόγω της έλλειψης πληρωμάτων του ΕΚΑΒ.

Επιπλέον, οι γιατροί της παθολογικής κλινικής, μετά από επανειλημμένες γνωστοποιήσεις προς τη διοίκηση ότι αδυνατούν να καλύψουν με ασφάλεια τη λειτουργία της κλινικής με 52 κλίνες, καθώς και τη λειτουργία της κλινικής Covid προχώρησαν σε έγγραφη αναφορά προς την εισαγγελία Δράμας, προκειμένου να είναι ενήμερη για την κατάσταση μη ασφαλούς λειτουργίας του τμήματος και αναμένουν την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί της Δράμας καλούν τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη να δώσει άμεσες και επείγουσες λύσεις όπου απαιτούνται και τη διοίκηση του Ιδρύματος να στηρίξει ενεργά με πράξεις και να συμπλεύσει με τους εργαζόμενους στη διεκδίκηση λύσεων.

Ζητούν από όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς (Ιατρικό σύλλογο, Περιφέρεια, Δήμοι και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι), την άμεση κινητοποίηση τους προς την επείγουσα εξεύρεση λύσης και από τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να απαιτήσουν την στήριξη του Νοσοκομείου.

Απαιτούν μια ξεκάθαρη απάντηση του Υπουργείου Υγείας για την πρόθεση της κυβέρνησης όσον αφορά στη λειτουργία του Νοσοκομείου Δράμας, αλλά και συνολικά στη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας

Τέλος επισημαίνουν ότι δεν θα γίνουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι του συστήματος και οι αποδέκτες της δυσφορίας των ασθενών τους. «Εμείς ως εργαζόμενοι, που εδώ και 1,5 χρόνο δουλεύουμε ασταμάτητα, σε επικίνδυνες συνθήκες, χωρίς ρεπό, με αναστολή αδειών και με πλήρη σωματική και ψυχολογική εξουθένωση θέλουμε με κάθε τρόπο και τίμημα να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο δραμινό λαό», τονίζουν.

Βίντεο:

Πηγή:
ertnews.gr

Latest Posts

Μην χάσετε

Να κρατήσουμε επαφή

Για ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα, προσφορές και ειδικές ανακοινώσεις.