Από την απαξίωση, στα 8 δρομολόγια τη μέρα στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου

0
68

Οκτώ δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου, κάτι που είχε να γίνει επί δεκαετίες. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης σχολίασε πως ο μεγάλος αριθμός τους οφείλεται στον ανταγωνισμό των ναυτιλιακών εταιρειών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι, βέβαια, ευπρόσδεκτα τα δρομολόγια διότι τα χρειαζόμαστε για να στηρίξουμε την πορθμειακή γραμμή. Γίνονται για να εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό. Αυτήν την περίοδο που ο τουρισμός αρχίζει και φθίνει κι οι επισκέπτες στη Θάσο ελαττώνονται, δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητα τόσα δρομολόγια. Αυτή είναι η μία πλευρά του ανταγωνισμού, αυτός έφερε τα περισσότερα δρομολόγια. Ωστόσο δείχνει και την ασυνεννοησία των ναυτιλιακών εταιρειών, που δεν μπορούν να βρουν έναν τρόπο συνεννόησης για να είναι ορθολογικά κατανεμημένα σε όλο το εύρος της ημέρας. Τώρα παρατηρείται το φαινόμενο να έχουμε πολλά συγκεντρωμένα δρομολόγια σε κάποιες ώρες που δεν χρειάζονται. Για παράδειγμα, το μεσημέρι έχουμε τρία δρομολόγια συνεχόμενα, όπως είχαμε το προηγούμενο διάστημα τρία δρομολόγια τις πρωινές ώρες, από τις 7.45 μέχρι τις 9.15».

ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Πρόσθεσε ότι «ζητάμε περισσότερα δρομολόγια και από τις τρεις ναυτιλιακές εταιρείες αλλά να εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό. Ήδη μπαίνουμε σταδιακά στη χειμερινή περίοδο. Η κίνηση είναι περιορισμένη στη συγκεκριμένη πορθμειακή γραμμή, άρα θέλουμε μια ορθολογική κατανομή των δρομολογίων, να έχουμε κάποια δρομολόγια σε όλο το εύρος της μέρας που να εξυπηρετούν το κοινό. Αυτά που γίνονται τώρα είναι για λόγους ανταγωνιστικούς ωστόσο δείχνει το μέγεθος της αναρχίας που επικρατεί στη συγκεκριμένη γραμμή. Εδώ πρέπει να παρέμβει το υπουργείο Ναυτιλίας και να βάλει κάποια τάξη.

Θα δούμε τις προθέσεις και των τριών ναυτιλιακών εταιρειών διότι οσονούπω μπαίνει η χειμερινή περίοδος, οπότε θα δούμε αν πραγματικά ενδιαφέρονται να στηρίξουν τη γραμμή του Πρίνου. Εμείς ζητάμε τουλάχιστον τρία δρομολόγια τη μέρα κατά τη χειμερινή περίοδο, με ένα απογευματινό ώστε να μην ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό».

Πηγή:efimeridakavala.gr

Προηγούμενο άρθροΧριστόδουλος Τοψίδης: Θετικός στον κορονοϊό μετά την επιστροφή του από τη ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΣτην Μουσθένη εξετράπη αυτοκίνητο με οκτώ μετανάστες