Basketgate: Η ΚΑΕ ΑΕΚ προχώρησε σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας – Ακολουθεί η ΚΑΕ Μαρούσι

02 Νοέ 2026 - 16:55
0
Basketgate: Η ΚΑΕ ΑΕΚ προχώρησε σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας – Ακολουθεί η ΚΑΕ Μαρούσι
ÐÑÏÌÇÈÅÁÓ ÐÁÔÑÁÓ - ÁÅÊ  (BASKET LEAGUE 2024-2025)

Δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας για την υπόθεση των χειραγωγημένων αγώνων μπάσκετ κατέθεσε η ΚΑΕ ΑΕΚ.

Ο ισχυρός άντρας της «Ένωσης», Μάκης Αγγελόπουλος μαζί με την ομάδα νομικών της ΚΑΕ μετέβησαν το πρωί της Δευτέρας (2/11) στα δικαστήρια της Ευελπίδων και κατέθεσαν δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας κατά παντός υπευθύνου, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τον Προμηθέα περιλαμβάνονται στη λίστα με τους αγώνες που φέρονται να έχουν χειραγωγηθεί.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δώσει τη δική του γραπτή κατάθεση στον ανακριτή και ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, του οποίου η απολογία είναι πολύ σημαντική, καθώς σε παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Προμηθέα Πατρών το 2024, οι διαιτητές τον είχαν αποβάλει από το γήπεδο.

Σε αντίστοιχη κίνηση αναμένεται να προβεί και η ΚΑΕ Μαρούσι, η οποία έχει στραφεί ευθέως από την πρώτη στιγμή εναντίον του πρώην προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Βαγγέλη Λιόλιου και άλλων παραγόντων για στημένους αγώνες και αθέμιτες πρακτικές.

Γιαννάκης: Αντιδεοντολογική η αποβολή μου στον ελεγχόμενο αγώνα 

Υπενθυμίζεται ότι στις 11:00 το πρωί έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, προκειμένου να καταθέσει για τα όσα υπέστη ο ίδιος το μακρινό 2018, όταν ήταν προπονητής του Άρη για ένα καταγγελλόμενο στημένο παιχνίδι με τον Φάρο Λάρισας. Τότσε με απόφαση των διαιτητών ο Παναγιώτης Γιαννάκης δέχτηκε διπλή τεχνική ποινή και αποβλήθηκε από τον αγώνα.

Σύμφωνα με την κατάθεση ενός εκ των μαρτύρων επιχειρηματία και μάρτυρα κλειδί στην υπόθεση, ένας από τους τρεις διαιτητές σε εκείνον τον αγώνα ήταν ο κατηγορούμενος πρώην διεθνής διαιτητής Τάσος Πηλοΐδης, ο οποίος μετά την απολογία του τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι.

Ο «θρύλος» του ελληνικού μπάσκετ έμεινε περίπου 40 λεπτά μέσα στον 9ο τακτικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ελληνικό μπάσκετ και κατέθεσε τα όσα γνωρίζει για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ρωτήθηκε και απάντησε ότι αισθάνθηκε πάρα πολύ αδύναμος μετά από αυτή την απόφαση των διαιτητών και από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκε ότι αυτά τα σφυρίγματα ήταν αντιδεοντολογικά και άδικα. Ρωτήθηκε και για τις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος, αλλά ότι είναι στη διάθεση οποιουδήποτε χρειάζεται τη βοήθεια ή τη συνδρομή του.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

«Μίλησα γι’ αυτό που μου συνέβη, το οποίο ξέρετε και το πώς αισθάνθηκα. Και τίποτα παραπάνω γιατί δεν ήξερα και κάτι περισσότερο. Οπότε αυτό που είπα είναι νωρίτερα ότι είναι μια στενοχώρια για το μπάσκετ και για εμάς που υπηρετήσαμε και υπηρετούμε το μπάσκετ. Με την αγάπη μας εννοώ και τη συμμετοχή μας», είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

«Αλλά πάντα έχουμε έτσι μεγάλη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα βρει τον τρόπο να ανακαλύψει τι από όλα αυτά μπορούμε να τα να κάνουμε για να θωρακίσουμε το ελληνικό μπάσκετ. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, αλλά νομίζω ότι αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα στο μέλλον», προσέθεσε.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ertnews.gr

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου Αρέσει Μου Αρέσει 0
Δεν Αρέσει Δεν Αρέσει 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Ουάου Ουάου 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0