Η συνταγή της ημέρας: Θεϊκά μπισκότα με καρύδα και σοκολάτα

0
23
i-syntagi-tis-imeras:-theika-mpiskota-me-karyda-kai-sokolata

Ο Κυριάκος Μελάς, που τη φετινή σεζόν θα βρίσκεται σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού, φτιάχνει θεϊκά μπισκότα με καρύδα και σοκολάτα για να ξεκινήσει μοναδικά η μέρα μας!

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο 2 ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 2 ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική 1 αυγό 4 κουταλιές της σούπας καρύδα τριμμένη 1 βανιλίνη ½ κουταλιά της σούπας baking powder 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι Για το πανάρισμα

1 ασπράδι αυγού Καρύδα τριμμένη Για την γκανάζ

125 γραμμ. κουβερτούρα σοκολάτα υγείας 60 ml γάλα Διαδικασία

Αναμείξτε σε ένα μπολ το βούτυρο με την άχνη και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να να ομογενοποιηθούν και να μαλακώσει το βούτυρο. Στην συνέχεια, προσθέστε το αυγό, τη βανιλίνη και στη την τριμμένη καρύδα ,ανακατέψτε καλά και τέλος προσθέστε το αλεύρι μαζί με το baking powder.

Μόλις έχετε ένα μαλακό,εύπλαστο μείγμα ,πλάστε στρόγγυλα μπαλάκια , βουτήξτε τα πρώτα στο ασπράδι αυγού και μετά στην καρύδα. Τέλος κάντε με το δάχτυλό σας ένα βαθούλωμα στο κέντρο του μπισκότου, ψήστε στους 200΄για 8’-10′ , μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το γάλα και ρίξτε την σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει Βάλτε την γκανάζ σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίστε με αυτή τις τρύπες των μπισκότων.

Προηγούμενο άρθροΔήμος Αθηναίων: Νέα ψηφιακή υπηρεσία για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα
Επόμενο άρθροΠαράταση φορολογικών δηλώσεων: Ανακοινώθηκε από το ΥΠΟΙΚ