Η συνταγή της ημέρας: Ισπανική τορτίγια με καραμελωμένα κρεμμύδια

0
6
i-syntagi-tis-imeras:-ispaniki-tortigia-me-karamelomena-kremmydia

06/08/2021 – 15:48 –

Υλικά 500 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό πατάτες 12 αυγά Καραμελωμένα κρεμμύδια Aλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες περίπου 0.3 – 0.5 χιλιοστά. Σε ένα τηγάνι 28 εκ. προσθέτουμε όλο το ελαιόλαδο και στη συνέχεια τις πατάτες. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σταδιακά για περίπου 5 – 6 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε όλα τα αυγά και μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε καλά και τις προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε και τα καραμελωμένα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα απαλά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά, χωρίς να σπάσουμε πολύ τις πατάτες και στη συνέχεια καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη για 15 λεπτά. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι 26 – 28 εκ. σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε όλο το μείγμα με τις πατάτες και τα αυγά και αφήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 1 – 1,5 λεπτό. Στη συνέχεια, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια (5-6) και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Τοποθετούμε ένα πιάτο μεγαλύτερης διαμέτρου από το τηγάνι πάνω από το τηγάνι, πιέζουμε το πιάτο και με μια ενιαία κίνηση αναποδογυρίζουμε την ομελέτα στο πιάτο. Την επαναφέρουμε στο τηγάνι (από την άλλη πλευρά αυτή τη φορά) για άλλα 2 – 3 λεπτά, έτσι ώστε να ψηθεί ολοκληρωτικά. Αφαιρούμε σε μια πιατέλα και απολαμβάνουμε.

Μπορούμε να την κρατήσουμε έως και 4 μέρες στο ψυγείο, ιδανικό για σνακ, φαγητό στο γραφείο ή στο σχολείο. Συνταγή για καραμελωμένα κρεμμύδια 45 γρ. ελαιόλαδο 500 γρ. κρεμμύδι 1 πρέζα αλάτι 15 γρ. καστανή ζάχαρη 15 γρ. κρέμα βαλσάμικου ή 30 γρ. ξύδι βαλσάμικο 1 κ.σ. Flavorits The Boost ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες (ζουλιέν). Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε, ώστε να λαδωθούν παντού καλά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και την κρέμα βαλσάμικου. Ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά και προσέχουμε να μην καούν τα κρεμμύδια.

Τα σωστά καραμελωμένα κρεμμύδια πρέπει να έχουν ένα σκούρο καφέ χρώμα. Προς το τέλος, τα αφήνουμε να κολλήσουν ελαφρά στο τηγάνι, ανακατεύουμε και επαναλαμβάνουμε.

Προηγούμενο άρθροΗ συνταγή της ημέρας: Μπιφτέκια γαλοπούλας με σάλτσα μανιταριών
Επόμενο άρθροΗ συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά με σπανάκι και σολομό στο φούρνο