Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021
spot_img
Open Popup

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Η συνταγή της ημέρας: Σουβλάκι χοιρινό με πιπεριές

14/09/2021 – 23:28 –

Συστατικά 70 γρ. κρασί λευκό 50 γρ. ελαιόλαδο 20 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί 1 σκ. σκόρδο 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή 2 κ.γ. κοφτά νοστιμιά 1 ψαρονέφρι 1/2 κρεμμύδι, μεσαίο 1/2 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε τετράγωνα 1/2 πιπεριά κίτρινη, κομμένα σε τετράγωνα Για το σερβίρισμα

1 ντομάτα, μέτρια, κομμένη σε ροδέλες 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες τζατζίκι πίτες για σουβλάκι Μέθοδος Εκτέλεσης Τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψάκι τα ξύλινα καλαμάκια και ρίχνουμε το λευκό κρασί. Αφήνουμε να μουλιάσουν. Καλό θα είναι να μείνουν τουλάχιστον 2 ώρες μέσα. Χτυπάμε στο multi το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και τη νοστιμιά και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετούμε το φιλέτο μας και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τη λευκή ίνα που έχει πάνω του. Χαράσουμε το φιλέτο στη μέση και έπειτα σε ομοιόμορφα κομμάτια πάχους 1-2 εκ. περίπου και προσθέτουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε το μισό κρεμμύδι στα 2 και χωρίζουμε τα «φύλλα» του και το βάζουμε μέσα στο μπολ. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια τις πράσινες και τις κίτρινες πιπεριές και τις βάζουμε και αυτές μέσα στο μπολ. Τέλος, ρίχνουμε μέσα την μαρινάδα μας και κάνουμε απαλό μασάζ ώστε να απλωθεί παντού. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Μόλις μαριναριστεί το κρέας μας, το περνάμε εναλλάξ με κομμάτια πιπεριών και κρεμμυδιού στα ξύλινα καλαμάκια. Βάζουμε μία γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά να κάψει. Τοποθετούμε τα σουβλάκια μας μέσα και ψήνουμε για 6-8 λεπτά γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε με πίτες για σουβλάκι, τζατζίκι, φέτες από ντομάτα και κρεμμύδι.

Latest Posts

Μην χάσετε

Να κρατήσουμε επαφή

Για ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα, προσφορές και ειδικές ανακοινώσεις.